O procedură experimentală le poate ajuta pe femeile care se luptă cu cancerul ovarian să nască copii sănătoși și să-și vadă visul cu ochii – acela de a fi mame. Procedura este aceea de transplantare a țesutului ovarian și chiar le-a ajutat pe câteva mame, care au născut bebeluși după ce au fost diagnosticate cu cancer ovarian.
Studiul din Danemarca, a fost publucat în revista Human Reproduction și este cel mai mare făcut la această oră. Femeile care au aflat că au cancer, și-au scos ovarul cel mai sănătos și l-au înghețat într-o „bancă de ovare”, iar după ce au primit tratament pentru cancerul ovarian și s-au însănătoșit acestora le-a fost transplantat țesut ovarian pe ovarul rămas și acestea au putut rămâne însărcinate.
Studiul a adunat 41 de femei, care au trecut prin procedura de îndepărtare a ovarelor în anii 2013-2014. Rezultatele au arătat că dintre cele 32 de femei care voiai să rămână însărcinate, 10 au și reușit și au născut. Studiul sugerează că procedura poate ajuta 1 din 3 femei aflată în această situație.
Conform presei asociate, 36 de bebeluși au fost născuți în Danemarca datorită acestei proceduri.
A.
În Germania mai rău ca la noi, ce mâncare primesc bolnavii? Mâncarea oferită bolnavilor în…
Invitată recent la “40 de întrebări cu Denise Rifai”, emisiune difuzată la Kanal D, Oana…
Vești bune pentru unii pensionari. Un proiect de lege care are în prim plan veniturile…
Semnificația ultimei cifre din CNP. Numerologul Mihai Voropchievici a arătat, la Antena 3, ce dezvăluie…
Venele varicoase sunt adesea una dintre cele mai frecvente afecțiuni la femei, mai mult decât…
Nu este vorba de stres: semnificația spirituală a căderii părului. Calviția și căderea părului sunt…