Din cuprinsul articolului
Umflarea unor părți ale corpului este un semn sever de boală a ficatului gras. Ficatul este responsabil pentru peste 500 de procese esențiale ale corpului.
Procesarea alimentelor, combaterea bolilor și îndepărtarea otrăvurilor din sânge sunt câteva dintre acestea.
Prin urmare, dacă ficatul este afectat în vreun fel, ar putea duce la probleme grave. Atunci când ficatul are prea multă grăsime, care este frecvent cauzată de o dietă proastă, de excesul de greutate sau de lipsa exercițiilor fizice, se dezvoltă boala ficatului gras.
Ciroza este numele ultimului stadiu al bolii ficatului gras. Acest lucru se întâmplă după ani de leziuni hepatice, ceea ce face ca organul să devină cicatrici, noduli și să se micșoreze.
Ciroza hepatică poate provoca umflături în cinci părți diferite ale corpului, după cum urmează:
Picioare: Când ficatul nu funcționează corect, presiunea se acumulează în venele sale, rezultând această mărire. Presiunea restricționează fluxul de sânge în ficat și, ca urmare, rinichii nu sunt capabili să excrete prea multă sare din organism. Venele umflate ale picioarelor trebuie luate în considerare cu seriozitate.
Glezne: Edemul, adesea cunoscut sub numele de umflarea picioarelor sau gleznelor este un astfel de simptom al bolii hepatice. Gleznele umflate pot cauza probleme în abilitățile motorii și pot provoca disconfort.
Laba piciorului: La unii pacienți, umflarea se poate răspândi de la glezne la la piciorului. Picioarele umflate sunt adesea considerate ca un efect secundar al unei zile grele la locul de muncă, dar ar putea exista probleme subiacente la umflarea regulată a picioarelor.
Burta: Frecvent, simptomele bolii hepatice grase nu apar decât într-o etapă ulterioară. Umflarea abdomenului poate fi confundată cu balonare. Dacă este lăsată netratată, o burtă umflată se poate transforma în cancer sau insuficiență hepatică.
Vârfurile degetelor: Degetele hipocratice, în care vârfurile degetelor se întind și devin mai rotunde decât de obicei, este un simptom al cirozei hepatice. Trebuie să consultați imediat un medic și să obțineți un tratament în timp util dacă starea persistă.
La 78 de ani, Angela Similea trece printr-o perioadă dificilă. După moartea celui de-al patrulea…
Potrivit unei serii de dezvăluiri surprinzătoare Dana Budeanu, cunoscută pentru opiniile sale controversate, ar fi…
Zacusca ta se poate menține proaspătă mai mult timp! Află cum să previi formarea mucegaiului…
Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…
La cinci ani de la decesul unui pacient internat în secția de terapie intensivă, Spitalul…
Adrian, un român stabilit în Spania, a scăpat ca prin minune din inundațiile care au…