Categories: Ştiri sănătate

Atenție! Temperatura din frigider, „zona  „care dezvoltă microbi”

În mod obișnuit, ați putea presupune că setarea automată a temperaturii de pe frigiderul dvs. va fi fost programată pentru a fi cea mai potrivită pentru păstrarea alimentelor.

Atenție! Temperatura din frigider, „zona  „care dezvoltă microbi”

Cu toate acestea, rapoartele consumatorilor au constatat că nu este întotdeauna așa, ceea ce poate duce la o deteriorare mai rapidă a alimentelor, la o creștere a numărului de boli de origine alimentară și la o creștere semnificativă a facturii la alimente.

Așadar, care este temperatura optimă și cum o puteți controla?

Cu toate acestea, atunci când temperaturile cresc până la un anumit punct, bacteriile vor începe să se înrăutățească și să se înmulțească și, înainte să vă dați seama, calitatea alimentelor se reduce semnificativ și, chiar mai rău, prevalează riscul de boli de origine alimentară.

Ca orice lucru, există medii optime și dezastruoase pentru ca bacteriile să supraviețuiască și să se dezvolte, deci ce temperatură ar trebui să aibă frigiderul dvs. pentru a păstra alimentele proaspete și în mare parte fără bacterii mai mult timp.

Ce temperatură ar trebui să aibă frigiderul dumneavoastră?

Potrivit Agenției guvernamentale pentru standarde alimentare (FSA), temperatura optimă de păstrare a frigiderului este de 5C, chiar și mai puțin.

Orice temperatură mai mare poate favoriza dezvoltarea unor bacterii dăunătoare.
Această temperatură este cea mai apropiată de îngheț fără a îngheța efectiv alimentele, ceea ce face ca mediul să fie mult prea rece pentru ca bacteriile să funcționeze eficient.

FSA a declarat: „Cele mai multe bacterii dăunătoare se vor dezvolta la temperaturi de peste 8C – aceasta este cunoscută sub numele de „Zona de pericol” pentru dezvoltarea microbiană.”

Acest lucru înseamnă că nu numai că ar trebui să evitați cu disperare să vă strecurați în aceste temperaturi ridicate din frigider, dar sfatul este valabil și pentru decongelarea alimentelor, potrivit express.co.uk.

FSA a spus: „Vă sfătuim că cel mai sigur mod de a dezgheța alimentele este în frigider peste noapte.

Acesta a continuat: „prin decongelarea în frigider, alimentele dvs. nu ar trebui să intre niciodată în „Zona de pericol”, deoarece mediul de temperatură din frigider (dacă este la 5C sau mai puțin) nu va promova în mod pozitiv creșterea bacteriilor dăunătoare.

Dacă observați că frigiderul dvs. este deja la temperatura optimă, dar alimentele se strică în continuare mai repede decât de obicei, este posibil să îl supraîncărcați.

Recent Posts

Screening gratuit pentru displazia de șold la bebeluși la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…

8 minute ago

Horoscop 4-11 noiembrie 2024, cu Cristina Demetrescu: zodia care va reuși să mute munții din loc! Succes pe toate planurile

În săptămâna 4-11 noiembrie 2024, Cristina Demetrescu a explicat că intrarea lui Marte în zodia…

28 de minute ago

Arges: O pacientă de 69 de ani a primit o nouă șansă la viață, după ce a suferit o intervenție chirurgicală, în premieră

La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…

48 de minute ago

Anunț oficial, extrem de important, de la Ministrul Muncii: cu cât cresc pensiile de la 1 ianuarie 2025

Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…

o oră ago

Cum va fi IARNA 2024-2025 în Europa? Prognoza METEO – impactul fenomenului La Niña

Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…

o oră ago

România are nevoie de un program național de dezvoltare a industriei farmaceutice

Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…

2 ore ago

Citeste si: