Din cuprinsul articolului
Un medicament psihotrop este orice medicament capabil sa afecteze mintea, emotiile si comportamentul. Anumite medicamente psihotrope sunt legale (ex. litiu, prescris pentru tulburarea bipolara), altele sunt ilegale sau ilicite, precum: marijuana, cocaina, amfetamina etc.
Medicamentele psihotrope se administreaza numai pe baza pe reteta, eliberata de medicul psihiatru. Asta pentru ca majoritatea dintre ele creeaza dependenta si au efecte adverse, conducand la probleme serioase de comportament. Pentru rezultate terapeutice imbunatatite se recomanda combinarea medicatiei psihotrope cu psihoterapie, intrucat aceasta din urma ajuta la identificarea si rezolvarea starilor care conduc la anxietate.
Medicii avertizează că o serie de medicamente psihotrope dau rezultate pozitive pentru consumul de droguri în testele realizate de poliția rutieră.
Persoanele care consumă astfel de medicamente trebuie să fie foarte atente, în condițiile în care, după accidentul de la 2 Mai din județul Constanța și după o nouă lege adoptată în Parlament, sunt tot mai multe controale în trafic ale poliției pentru depistarea conducătorilor auto sub influența drogurilor.
„Dacă ești pacient al unui medic psihiatru și ți-a prescris un medicament din clasa benzodiazepinelor (ex. Xanax, Diazepam, Nitrazepam și altele pentru anxietate sau somn) vei ieși pozitiv pe testul de salivă al poliției la clasa de droguri benzodiazepine.
Ulterior vei fi condus la medicină legală și vei fi depistat pozitiv și acolo.
Nu contează că ai rețetă și recomandare să le iei.Vei avea dosar penal chiar și așa. Psihiatrul cel mai probabil și-a recomandat să nu conduci dacă a fost cât de cât corect cu tine și te-a informat ca și mine acum complet dacă a fost 100% etic.
Ideea e că dacă iei vreun medicament din clasa benzodiazepinelor nu ai ce să cauți la volan”
Potrivit medicului, cei care consumă astfel de medicamente trebuie să se informeze exact despre substanța care o conțin și timpul cât rămâne în salivă, pentru testul poliției, respectiv în sânge și urină pentru testul de la medicină legală.
„În salivă stă cel mai puțin, urmat de urină și sânge. Mai lasă o zi-două marjă de eroare având în vedere efectul de cumulare și abia apoi urcă-te la volan. Riști închisoare pentru că nu ai știut și nu ai fost informat corect.
Dacă iei antidepresiv și ești oprit de poliție, cel mai sigur vei ieși pozitiv pe testul poliției la una-două-trei substanțe, de obicei amfetamină, metemfetamine și cocaină.
Nu te speria, vei fi dus la Medicină Legală și se va constata că nu ai consumat nimic din toate astea și totul va fi ok. Se numesc rezultate fals-pozitive”, mai afirmă medicul într-un mesaj transmis pe o rețea de socializare.
În săptămâna 4-11 noiembrie 2024, Cristina Demetrescu a explicat că intrarea lui Marte în zodia…
La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…
Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…
Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…
Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…
Miliardarul Bill Gates a lansat un nou avertisment şi susţine că omenirea, chiar dacă va…