Din cuprinsul articolului
Boala de inimă este una dintre cele mai mari ucigașe din lume și cunoașterea semnelor de avertizare ar putea salva o viață. Există multe afecțiuni diferite care se încadrează în această categorie, boala coronariană (CAD) fiind una care afectează arterele coronare ale inimii, care transportă sângele către organul vital.
Odată ce arterele devin blocate, o serie de simptome pot semnala ceea ce se numește și boală cardiacă ischemică sau boală coronariană.
Semnul de avertizare observat în respirație care anunță o boală de inimă
Aceste simptome pot varia și unii bolnavi pot să nu prezinte niciunul înainte de a primi un diagnostic, permițându-i să se manifeste în tăcere până când este prea târziu.
Unul dintre cele mai comune semnale roșii ale bolii este legat de respirația ta și ar putea să-și ridice capul într-un mod aparent inofensiv pe care unii britanici ar putea să nu-l bage în seamă. Printre simptomele ale bolii coronariene se numără dificultăți de respirație, relatează Mirror. Poate fi confundat cu alte afecțiuni, cum ar fi astmul bronșic, sau poate fi chiar respins ca nimic major – sau ca urmare a unei forme slabe.
Boala coronariană poate fi combătută cu o serie de tratamente, dar schimbarea stilului de viață, cum ar fi renunțarea la fumat, îmbunătățirea dietei și efectuarea regulată a exercițiilor fizice poate ajuta la menținerea ei la distanță.
Angioplastia, o intervenție chirurgicală în care baloanele și stenturile sunt folosite pentru a lărgi arterele inimii înguste este, de asemenea, o posibilitate și există și alte opțiuni invazive.
Alte simptome CAD
- dureri toracice (angina pectorală)
- dificultăți de respirație
- durere în tot corpul
- senzație de leșin
- senzație de rău (greață)
Metode de prevenție
Există mai multe modalități de a reduce riscul de apariție a bolii coronariene, cum ar fi scăderea tensiunii arteriale și a nivelului de colesterol. Specialiștii recomandă o dietă cu conținut scăzut de grăsimi și bogată în fibre, care ar trebui să includă multe fructe și legume proaspete (5 porții pe zi) și cereale integrale.
Ar trebui limitată cantitatea de sare consumată la nu mai mult de 6 g pe zi, deoarece prea multă sare crește tensiunea arterială. O linguriță de sare este egală cu aproximativ șase grame.
De asemenea, ar trebui evitate alimentele care conțin grăsimi saturate, deoarece acestea vor crește nivelul de colesterol rău din sânge.