Sari la conținut

Atenție!!! Risc mai mare de a face cancer ucigaș, din cauza ACESTUI loc de muncă

Cancer
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Cele mai frecvente tipuri de cancer

Risc mai mare de a face cancer ucigaș, din cauza ACESTUI loc de muncă. Sunt zile cu adevărat proaste la locul de muncă, când pur și simplu îți vine să-ți iei câmpii, dar asta nu înseamnă că orice tip de muncă crește semnificativ șansele de deces.

O profesie în special îi expune pe oameni la un risc ridicat de a dezvolta mai multe tipuri de cancer ucigaș, a dezvăluit un nou studiu.

Atenție!!! Risc mai mare de a face cancer ucigaș, din cauza ACESTUI loc de muncă

Pompierii au mai multe șanse să moară din cauza cancerului de prostată, cancer esofagian și leucemie decât populația generală, au descoperit cercetările.

De asemenea, pompierii au șanse de cinci ori mai mari de a muri din cauza atacurilor de cord și de aproape trei ori mai multe șanse de a muri din cauza accidentului vascular cerebral, se arată în raport.

Un studiu al personalului serviciilor de urgență din Scoția a constatat că rata mortalității prin cancer a fost de 1,6 ori mai mare decât altele. Cercetătorii au spus că expunerea la substanțe toxice este o cauză probabilă. Studiul, realizat de Universitatea din Central Lancashire, a analizat datele despre mortalitate din National Records of Scotland.

S-a constatat că numărul pompierilor care au murit din cauza:

Și în cazurile în care cancerul cu o origine necunoscută s-a răspândit, rata a fost de 6,4 ori mai mare decât populația generală.

Riccardo la Torre, ofițerul național al Sindicatului Pompierilor, a declarat că constatările „ar trebui să îngrozeze serviciile de pompieri și guvernul”.

„Este vorba despre morți de pompieri care nu au avut nevoie. Nu putem mai pierde pompieri inutil. Se pierd vieți printre prietenii și colegii noștri și trebuie să înceteze. Trebuie să identificăm problemele devreme și să le atenuăm devreme”.

Înregistrările pe care le-a analizat echipa de cercetare, condusă de profesorul Anna Stec, erau pentru pompierii cu vârste cuprinse între 30 și 74 de ani, dintre care 672. Descoperirile lor au fost publicate acum în Journal of Occupational Medicine și au analizat cifrele mortalității între 2000 și 2020.

„Este important ca pompierii să-și poată continua să-și facă treaba cât mai sigur posibil, iar cercetarea arată că măsuri precum monitorizarea sănătății și reducerea expunerii la locul de muncă vor joacă un rol important în protejarea pompierilor”, a declarat Stec, potrivit The Sun

Excesul de mortalitate, legat de diferite tipuri de expunere și de chimicalele toxine

Raportul spune că excesul de mortalitate prin cancer a fost probabil legat de diferite tipuri de expunere și de toxine de foc. Cancerele esofagului și ale organelor digestive indică, de exemplu, o contribuție potențial semnificativă a ingerării, care poate apărea atunci când pompierii înghit mucus în care efluentul de incendiu a rămas prins sau dacă au mâncat alimente cu mâinile contaminate.

Și ratele mortalității cauzate de leucemie sunt legate de expunerea la alte substanțe chimice, cum ar fi benzenul, din contactul cu pielea sau prin inhalare.

La nivelul populației, a existat o tendință de scădere a numărului de decese cauzate de cancer, iar autorii rapoartelor au subliniat o disponibilitate tot mai mare de măsuri de salvare, cum ar fi diagnosticarea precoce și tratamentul eficient. Dar, au descoperit ei, a existat o tendință opusă în rândul pompierilor.

Pompierii par să aibă rate mai mari de cancer la vârste mai mici, acestea fiind prea mici pentru a li se oferi screening-ul pentru cancer la NHS, care erau adesea vizați de vârste mai înaintate. 

„Știm că există modalități clare prin care putem îmbunătăți lucrurile pentru pompieri. Avem nevoie de supraveghere a sănătății. Avem nevoie de monitorizarea expunerilor. Avem nevoie de legislație care să asigure că pompierii afectați primesc despăgubirile pe care le merită. În acest moment, ne lipsesc foarte mult toate aceste domenii. Este timpul să se termine”, a spus Torre. 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel