De fiecare data cand iti ramane mancare in plus o pastrezi cu gandul de a mananca mai tarziu. Dar cea mai mare greseala pe care majoritatea o facem este ca tindem sa reincalzim resturile, insa unele mancaruri reincalzite ne pot face foarte mult rau.
Unele mancaruri nu iti mentin valoarea nutritiva dupa ce sunt reincalzite. Continua sa citesti pentru a afla ce mancaruri nu trebuie niciodaata sa fie consumate reincalzite.
1. Spanacul
Niciodata sa nu reincalzesti spanacul deja gatit. Acesta trebuie consumat o singura data, imediat dupa ce a fost preparat. Spanacul contine un nivel ridicat de nitrati. Daca il reincalzesti acestia se transforma in nitriti care pot fi cancerigeni pentru corp.
2. Telina
O folosim in mod special pentru a prepara supe, dar la fel ca si spanacul, contine nitrati care se vor transforma in nitriti care pot fi daunatori sanatatii tale. In cazul in care ai supa ramasa de iesi si vrei sa o incalzesti inainte sa mananci, iti sugerez ca mai intai sa scoti telina din ea, apoi sa o incalzesti. Acelasi lucru se aplica si in cazul morcovilor.
3. Cartofi
Iti ofera un numar impresionant de beneficii, dar daca i-ai pastrat reci timp de o zi sau doua in mod sigur si-au pierdut toate beneficiile impreuna cu valorile nutritive. Continuarea pe lyla.ro.
Ai răcit? Poate simți deja durere în gât, dureri musculare sau tuse seacă, însă, poți…
Premiu oferit pentru EXCELENȚĂ ÎN MEDICINĂ. Cine este dr. Șerban Dragosloveanu, omagiat la Gala Capital…
Boala epocii moderne capătă amploare. Este adevărat că adesea uităm că sănătatea noastră este cea…
Medic, despre importanța VITAMINEI D în organism! În ultimii ani, auzim și citim din ce în…
Sănătatea este un fundament al vieții noastre, un fir invizibil care leagă trupul, mintea și…
Institutul Național de Sănătate Publică, omagiat la Gala Performeri din Sănătate 2024. Premiile Speciale au…