Din cuprinsul articolului
Atenție, meniul de 1 Decembrie poate fi considerat o bombă pentru organism. Consumăm aproape 70 de aditivi alimentari (E-uri) și multă sare. Ce spun specialiștii.
Prilej de bucurie pentru toți românii, sărbătoarea de 1 Decembrie înseamnă, pe lângă parade militare, și masă îmbelșugată cu bucate tradiționale românești.
Și cum din meniul românesc 100% nu pot lipsi fasolea cu cârnați sau cu afumătură, micii cu muștar, ketchup, maioneză, șuncă, pâine, dulciuri etc., trebuie să știm că toate acestea au nu numai foarte multe calorii, dar conțin și incredibil de mulți aditivi alimentari.
Potrivit datelor Asociației pentru Protecția Consumatorilor, toate acestea conțin 68 de aditivi alimentari (E-uri), sute de grame de zahăr și zeci de grame de sare.
Cei mai frecvenți aditivi alimentari sunt E300, E330 și E950, informează Asociația pentru Protecția Consumatorilor.
Cei care nu vor să devoreze o cantitate mare de E-uri, zahăr și sare pot verifica produsele pe care urmează să le consume prin scanare. Așa vor avea informațiile necesare și vor decide în cunoștință de cauză.
„Prin scanarea produselor care compun masa de 1 Decembrie, Aplicația InfoCons redă direct pe telefonul mobil numărul E-urilor, dar și explicitarea acestora pentru fiecare produs în parte.
Mai mult, prin adăugarea produselor care alcătuiesc masa de 1 Decembrie în lista de produse salvate, avem posibilitatea printr-o simplă bifare a produselor, să aflăm cantitatea totală de sare, de
zahăr, numărul total de aditivi alimentari (E-uri).
De asemenea, se mai poate verifica și de câte ori se repetă aceștia în produsele selectate”, mai explică Asociația pentru Protecția Consumatorilor, potrivit Adevărul.ro.
Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…
Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…
Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…
Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…