Din cuprinsul articolului
Un medic pediatru atrage atenția că deși bunicile sunt uneori ajutoarele supreme pentru creșterea nepoților, un pericol ascuns care se ascunde în poșetele lor i-ar putea trimite la spital.
„Sindromul poșetei bunicii” este responsabil pentru până la o cincime din otrăvirile accidentale ale copiilor, iar un medicul pediatru de urgență îi avertizează pe oameni cum să-și păstreze copiii în siguranță în acest sezon de sărbători și pe tot parcursul anului.
Medic pediatru: pericolul din poșeta bunicii pentru copii
Dr. Meghan Martin (@Beachgem10) și-a împărtășit avertismentul în timp util pe TikTok, atrăgând atenția părinților și bunicilor asupra unui risc adesea trecut cu vederea pentru cei mici.
„Dacă petreci timp cu familia în vacanță, este important să știi despre ceva numit „sindromul bunicii” sau „sindromul poșetei bunicii. Acesta este momentul în care copiii mici intră în medicamentele bunicilor lor, care, din diverse motive, nu sunt asigurate corespunzător.
Una dintre ele este că bunicii nu sunt obișnuiți să aibă copii în preajmă. Adesea, medicamentele lor sunt pe rafturi joase sau în poșete sau în recipiente pentru medicamente care nu sunt rezistente la copii.”
Poate părea o problemă minoră, dar conform unui studiu din 2006 publicat în Journal of Osteopathic Medicine, 10% până la 20% din intoxicația accidentală la copii este cauzată de medicamentele bunicilor lor.
Pastilele adulților pot fi toxice pentru copii
Cercetătorii, care operează la Centrul Regional de Informare a Otrăvirii și Drogurilor din Long Island, au analizat apelurile telefonice către centrele de control al otrăvirilor pentru copii cu vârsta de 6 ani și mai puțin, potrivit NY Post.
Ei au descoperit că multe dintre incidente au implicat ambalajelor care nu erau rezistente și au fost plasate în buzunare sau pe mese, blaturi și rafturi joase.
Vârsta medie a copilului otrăvit a fost de un an și jumătate, iar aceștia au înghițit în mare parte la analgezice, medicamente pentru inimă și psihotrope.
„Unele dintre aceste medicamente pot fi cu adevărat periculoase. Pot fi medicamente pentru durere, antidepresive, medicamente pentru inimă, medicamente pentru tensiune arterială sau medicamente pentru diabet”, a spus Martin.
În timp ce bunica și bunicul pot înghiți din greșeală două pastile și nu este nicio problemă, corpurile copiilor sunt semnificativ mai mici, astfel încât doza are un impact mult mai mare – și o pastilă poate fi toxică.
Dr. Martin îi avertizează pe oameni, pe TikTok, să se asigure că medicamentele sunt închise dacă își vizitează familia și să nu păstreze medicamentele în poșete sau valize.
Ea recomandă, de asemenea, ca adulții să nu ia medicamente în fața copiilor, deoarece vor dori să imite ceea ce fac adulții, iar referirea la medicamente ca fiind „bomboane” este și mai probabil să-i încurajeze copii să își dorească să le încerce.