Din cuprinsul articolului
Grăsimile hidrogenate, cunoscute și ca grăsimi trans, sunt un ingredient frecvent întâlnit în produsele de post precum pateurile vegetale, cașcavalul vegetal, parizerul de soia și alte alternative la produsele de origine animală. Aceste grăsimi sunt utilizate pentru a prelungi termenul de valabilitate al alimentelor și pentru a oferi textură și gust, dar sunt considerate nesănătoase de către nutriționiști.
“Pateurile vegetale, parizerul sau cascavalul vegetal, de exemplu, conțin ingrediente care nu sunt tocmai naturale. De multe ori, etichetele acestora încep cu apă sau pastă de soia într-un procent foarte mic, iar în loc de ingrediente naturale, găsim grăsimi saturate și hidrogenate, total contraindicate pentru organismul uman.
Dieta de post se ține cu rețete tradiționale, în mod normal, cât să fim sănătoși. Variantele gata preparate, de produse semi-preparate pe care le găsim în magazine nu sunt, de cele mai multe ori, o alegere bună, pentru că există tot felul de produse de genul pate vegetal, parizer sau cascaval vegetal, etc”, a explicat dr. Lygia Alexandrescu, nutriționist acreditat de Comitetul Internațional Olimpic, conform dcmedical.ro.
Deși produsele de post sunt convenabile, multe dintre ele sunt ultraprocesate, iar consumul lor frecvent poate avea un impact negativ asupra sănătății. Alege cu atenție și informează-te înainte de a cumpăra.
Adriana Bahmuțeanu a fost implicată într-un scandal în Cimitirul Evanghelic Lutheran din București, la mormântul…
Igor Cauciuc este un cunoscut interpret de muzică populară din Republica Moldova, originar din Rîșcani…
Vești bune pentru părinții ai căror copii au nevoie de investigații imagistice medicale în Vestul…
Cazul schimburilor de SMS-uri dintre Ursula von der Leyen și Albert Bourla, CEO al Pfizer,…
Te lupți cu călcâiele crăpate și pielea uscată de pe picioare? Ați dori să aveți…
Pensionarii care au depus dosarele de pensionare începând cu 1 septembrie 2024, data intrării în…