Din cuprinsul articolului
Profesorul Mircea Beuran a dezvăluit, în cadrul unui interviu pentru România TV, ca cea mai bună mâncare pe care o poate mânca omul este aceea din zona în care s-a născut. Energia de la locul nașterii este una extrem de benefică pentru om.
„Dacă sunt aşa de multe diete, înseamnă că niciuna nu e bună. Nu putem să trăim toţi cu una şi aceeaşi dietă. Fiecare om e un univers, cu părţile lui componente, acestea se leagă de mediul lui înconjurător.
Omul trebuie să se hrănească din zona în care s-a născut. De acea zonă este el legat energetic şi de acolo îi face cel mai bine să mănânce, să respire aerul de acolo. Ne vin pacienţi din Africa, din Orientul apropiat sau îndepărtat, de peste Ocean. Toţi vin cu suferinţe digestive.
În urma unei diete de slăbire, organismul suferă. Să nu ne uităm doar la faptul că am slăbit 15 kg-20 kg pe care le-am acumulat neavând un stil de viaţă adecvat. De aici apar şi cazurile noastre.
Sunt regimuri numai pe proteine, am avut o grămadă de pacienti cu insuficienţe renale, probleme cu impact de tub digestiv. Crescând urea şi creatinina se produc modificări severe pe tubul digestiv. Uneori, cu greu repari lucrurile acestea.
Nu există dietă ideală, exista un stil de viaţă, un echilibru, să ştii să mănânci cel mai eficient dimineata pentru că reprezintă volumul energetic pe o zi intreagă. Dar trebuie şi să ai o activitate, munceşte, fă un sport, mergi cu bicicleta, trebuie sa consumi partea pe care o iei.
Dacă stai doar pe scaun, vei suferi de obezitate, de diabet, complicaţiile diabetului, tulburările care apar prin axul de modificare de tub digestiv. Deşeurile se duc către sistemul vascular, o parte din suferintele sistemului vascular se vor răspândi către organele care sunt vacularizate”, explică medicul.
Prof. Mircea Beuran: „În organism, lucrurile sunt făcute să funcţioneze ca într-un ceas, toate să se mişte continuu ca să dea ora exactă”
„Obiceiul de a mânca alimente conservate, statul pe scaun, sunt oameni care lucrează continuu pe scaun, iar după 15 ani, maximum 20 de ani, organismul lor cade.
Avem nişte drame aici. Vin pacienţii şi îmi spun: dar sunt tânăr, de ce am boala asta? Pentru că el a supralicitat foarte mult si mâncând, si stând concentrat cu ochii în monitorul calculatorului. Lucrul acesta uzează ochiul, sistemul nervos, lipsa de activitate la fel. Lucrurile sunt făcute să funcţioneze ca într-un ceas, toate să se mişte continuu ca să dea ora exactă.
Dacă stăm cu toate organele pe loc, apar nişte disfuncţii, că sunt alimentare, din mediu, din lipsa de cultură, de comunicare, toate astea te înstrăinează, iar organismul decade„, a explicat profesorul Mircea Beuran la România TV.