Sari la conținut

Atenție la aerul condiționat! Iată ce probleme poți avea:

aer conditionat

Atenție la aerul condiționat! Iată ce probleme poți avea dacă stai într-o încăpere cu aer condiționat. Este cald și preferăm aerul condiționat, dar…

Știați că printre cele mai des întâlnite probleme de sănătate sunt provocate de banalul aer condiționat? Ei bine, da, acest aer condiționat care ne dă confortul necesar în zilele și nopțile toride de vară ne poate fi cel mai mare dușman.

Pe lângă răcoarea binevenită în zilele lui cuptor, aerul condiționat vine la „pachet” cu efecte adverse nu tocmai banale. Iar dacă petrecem mult timp în aer condiționat, deja riscurile sunt destul de mari.

Să începem cu alergiile, ochii uscați și să continuăm cu infecțiile. Cam așa se rezumă efectele adverse ale aerului condiționat, potrivit Doctor NDTV. 

aer conditionat

Printre ele mai frecvente probleme de sanatate pe care le provoaca aerul conditionat  sunt:  rinite sinuzite, otite, raceli, chiar pneumonie, probleme ale laringitei, astm, dureri de cap de tip nevralgic,  de spate, de gat, dureri intercostale.

Cât de periculoase sunt filtrele necurățate

Iar lista nu se opreste aici. Si ochii pot fi afectati de aerul conditionat, aparand iritatii, inrosire, lacrimare.

Totodata, necuratarea filtrelor de aer la intervalele recomandate de producatorii aparatelor de aer conditionat poate provoca infectii respiratorii. Ceea ce este destul de grav.

De ce? Ei bine, pentru că aerul condiționat este un mediu propice pentru înmulțirea microorganismelor, mai ales în spații închise.

De asemenea, acest aparat minunat ce ne oferă confortul dorit în zilele toride de vară sau cădura din anotimpul rece poate declansa anumite efecte grave asupra sănătății.

Infecții

Cum? Din cauza temperaturilor permanent scăzute induse de aceste aparate, capacitatea de apărare a organismului este tot mai scăzută. Așadar, vom fi mai predispuși la tot felul de infecții.

Mai mult, aerul rece și uscat ne provoacă uscarea și crăparea straturilor superficiale ale mucoaselor, ceea ce va duce la dureri și senzație de disconfort la: ochi, nas, gât etc.

Dacă ai deja ochii uscați, de exemplu, evită să stai în aer condiționat. Nu vei face decât să înrăutățești situația.  De asemenea, dacă ai alergii și nu știi de la ce sunt, este bine să eviți aerul condiționat.

Rinite alergice

Nu de alta, dar încă o alergie în plus nu este chiar ceva de colo… Mai ales că, așa cum am menționat mai înainte, filtrele de aer necurățate ale aerului condiționat pot fi adevărate depozite de microorganisme.

Toți acești germeni pot provoca rinite alergice, astm, conjunctivite virale etc.

Iar aceste efecte adverse există și în cazul aerului condiționat din mașină sau din mijloacele de transport în comun. Așadar, parcă este mai ușor să ne luptăm cu temperaturile înalte, chiar și în luna lui cuptor, decât să încercăm să vindecăm ceva ce puteam preveni.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel