Sari la conținut

Atenție la acest OBICEI. Poate duce la AVC! Prof. Ciurea: Crește tensiunea. Poate să apară accident vascular ischemic sau hemoragic

Prof. vVad ciurea
Sursa foto: Prof. dr. Vlad Ciurea
Prof. dr. Vlad Ciurea, despre depresie

Un accident vascular cerebral, uneori numit atac de creier, apare atunci când ceva blochează alimentarea cu sânge către o parte a creierului sau când un vas de sânge din creier sparge.

În ambele cazuri, părți ale creierului sunt deteriorate sau mor. Un accident vascular cerebral poate provoca leziuni ale creierului de durată, dizabilitate pe termen lung sau chiar moartea.

Un obicei comun care conduce la accident vascular cerebral pe care îl avem cu toții, în fiecare zi. Doctorul Vlad Ciurea lansează un semnal de alarmă, în special pentru persoanele cu alte afecțiuni comorbide, cum ar fi diabetul sau colesterolul ridicat.

„De la ceartă crește tensiunea nervoasă, poate să apară accident vascular ischemic sau hemoragic, tranzitoriu sau definitiv. Este adevărat. Un număr de vase cerebrale, în tensiune din cauza activității de supărare, ceartă, furie, se pot închide și dau accident vascular cerebral mai ales dacă persoana este și diabetică și hipertensivă și cu un colesterol crescut”, a explicat acad. prof. Vlad Alexandru Ciurea, medic primar neurochirurgie la Spitalul Clinic SANADOR, în exclusivitate pentru DC MEDICAL.

Prof. dr. Vlad CIurea
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Ce spune Vlad Ciurea despre alimentul preferat al românilor în perioada postului

Cu toate că perioada de post, măcar o dată pe an, este foarte benefică organismului, așa cum afirmă majoritatea medicilor, este greu să găsim produse alimentare capabile să ne satisfacă atât poftele, dar și nevoile nutriționale.

Cea mai mare problemă este că foarte mulți români, drept alternativă la produsele animale, nici nu caută produse care le furnizează vitamine, minerale sau proteine. Și se orientează spre un produs banal, dar gustos: cartoful.

Aceasta, în afară de faptul că îngrașă foarte mult, au un aport nutritiv extrem de scăzut. Și dacă este prăjit, e cu atât mai rău. Asta a explicat profesorul Vlad Ciurea în exclusivitate în cadrul emisiunii iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN.

”Cred că de 10 ani nu am mai mâncat. Cartoful, în general, îl îndepărtez. Știu că acest carbohidrat nu favorizează sub nicio formă activitatea cerebrală”, a explicat Vlad Ciurea în emisiunea iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN.

La fel și pâinea, care moleșește activitatea creierului și ne lasă fără energie.

”Pâinea, în cantitate mică, este bună. Dar pâinea pentru creier, moleșește activitatea cerebrală. Tot carbohidrat este la bază. Iar amidonul stă la baza carbohidraților. Îmi pare rău, dar astea sunt adevărurile”, a explicat renumitul neurochirurg.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel