Din cuprinsul articolului
Simptome infarct femei. Femeile sunt mai expuse riscului de a nu primi la timp tratamentul necesar sau ca tratamentul să nu fie cel adecvat, din cauză că simptomele infarctului, în cazul lor, pot fi diferite de cele clasice.
De aceea, ar trebui să învețe care sunt simptomele pentru a ști cum să acționeze.
• Disconfort în piept, durere, presiune arzătoare sau medie până la severă la nivelul pieptului, care durează mai mult de câteva minute sau care revine periodic
• Disconfort în partea superioară a abdomenului, la nivelul unuia sau ambelor brațe, a spatelui, gâtului, fălcii sau stomacului
• Respirație greoaie, cu sau fără disconfort la nivelul pieptului
• Amețeală, senzație de leșin, greață sau vomat, transpirație rece
• Senzație de anxietate, oboseală sau slăbiciune inexplicabilă
Femeile trebuie să meargă la cardiolog după menopauză
”Până la 60 de ani, mai mulți bărbați decât femei au boli de inimă. După 60 de ani, se echivalează. Asta pentru că, în cazul femeilor, estrogenul are rol protector împotriva bolilor cardiovasculare ischemice. Așa că mai puține femei fac infarct până la 50 de ani. Orice bărbat peste 40 de ani să se ducă măcar o dată la 3-4 ani la cardiolog să facă anumite analize de sânge, un test de efort și apoi la 60 de ani, vizite anuale.
Femeile trebuie să meargă la cardiolog după ce intră la menopauză o dată și de la 60 de ani, anual, pentru că boala apare cândva. Noi, cardiologii reușim să recunoaștem anumite boli sau semne și știm unde să trimitem pacientul”, a explicat medicul cardiolog Oren Iancovici.