Sari la conținut

Atenție femei! RUJURILE conțin un amestec de substanțe chimice nocive care pot provoca chiar CANCER

Atenție femei! RUJURILE conțin un amestec de substanțe chimice nocive care pot provoca chiar CANCER,

Femeilor le place să poarte rujuri și de ce nu? Culorile strălucitoare, hidratante, orbitoare nu doar că accentuează buzele, ci oferă și un aspect plin de farmec.

Cu toate acestea, rujurile sunt supuse focului pentru că sunt încărcate cu substanțe nocive care provoacă probleme grave de sănătate, cum ar fi tusea, iritația ochilor, respirația șuierătoare etc. În multe cazuri extreme, potrivit medicilor, oamenii au fost, de asemenea, diagnosticați cu cancer.

De ce sunt rujurile dăunătoare

Pe baza multor studii, a ieșit la iveală că rujurile conțin un amestec nociv de substanțe chimice periculoase pe bază de petrol, dintre care multe nu sunt nici măcar testate pentru siguranță. Aceste substanțe chimice sunt de obicei absorbite prin buze și de fiecare dată când le lingeți, chiar dacă fără să știți, substanțele chimice sunt ingerate.

Buzele sunt cea mai sensibilă parte a corpului după piele și, din cauza lipsei de păr și a glandelor sudoripare, sunt lipsite de orice apărare naturală. Prin urmare, sunt mai predispuse la tăieturi, decojiri, alergii etc.

Rujurile și ingredientele folosite

În afară de plumb, o substanță chimică dăunătoare cunoscută care provoacă hipertensiune arterială și probleme cardiace, alte ingrediente folosite în majoritatea rujurilor sunt:

  • Metilparaben

Metilparabenul este o substanță chimică folosită în mod obișnuit în multe alimente, produse farmaceutice și produse de înfrumusețare. Este folosit ca conservant pentru a proteja produsul de atacurile fungice. Se absoarbe în piele foarte repede, dar este greu stocat în organism.

Este o substanță chimică despre care multe studii spun că este cancerigenă. În multe țări europene, metilparabenul este o substanță interzisă din cauza posibilului cancer și a riscului de atacuri asupra sistemului endocrin. Metilparabenul a fost clasificat drept „risc moderat” de baza de date a produselor cosmetice.

  • Poliparaben

La fel ca metilparabenul, poliparabenul este adăugat și ca conservant la rujuri pentru a preveni creșterea bacteriilor dăunătoare și a mucegaiului. Ajută la menținerea rujului umed și uleios și îi crește durata de valabilitate.

Mulți experți au spus că perturbă funcționarea glandelor endocrine și provoacă, de asemenea, alergii grave. Cu toate acestea, baza de date a produselor cosmetice îl listează ca un produs cu risc ridicat.

Dezavantajul produselor fără poliparabeni este că sunt adesea mai solide, pentru a le menține mai proaspete pentru mai mult timp, deoarece partea moale și uleioasă a ingredientelor se râncezește cel mai repede.

  • Palmitat de retinil

Este un conservant sintetic care se adaugă ca antioxidant. Palmitatul de retinil este o vitamina A sintetică și se spune că este dăunătoare femeilor însărcinate. Baza de date a produselor cosmetice îl listează ca un „pericol moderat”, deoarece există unele dovezi care îl leagă de unele tipuri de cancer și probleme de reproducere.

Experții spun că atunci când retinilul este expus la razele ultraviolete dăunătoare ale soarelui, compușii retinolului se descompun și produc radicali toxici care pot deteriora ADN-ul și pot provoca mutații genetice, care sunt un precursor al cancerului.

  • Vopsele de culoare

Acestea sunt folosite mai ales pentru a colora rujurile și pentru a forma cea mai atractivă valoare a produselor. O mulțime de rujuri disponibile pe piețe sunt realizate cu coloranți sintetici și falși care sunt fabricați din aluminiu și produse petroliere. Acești coloranți sunt extrem de nocivi pentru corpul nostru, deoarece pot provoca cancer, probleme ale pielii și chiar insuficiență de organ.

Unii ar prefera să folosească rujuri mai naturale și organice. Acestea au avantajul de a avea un impact minim asupra mediului deoarece sunt biodegradabile și provin din surse naturale. Dacă preferați nuanțe mai moi, mai naturale, vopselele naturale vă pot ajuta să obțineți acel aspect. Mulți folosesc ingrediente precum sfecla roșie sau cacao, de exemplu.

Sfaturi importante de urmat

  • Evitați să cumpărați rujuri în nuanțe închise, deoarece metalele grele dăunătoare sunt de culoare mai închisă
  • Înainte de a aplica rujul, aplică pe buze o bază de vaselină, deoarece reduce efectele secundare
  • Există mărci mai ieftine, dar îți pot deteriora buzele
  • Cumpărați ruj de la mărci bune
  • Verificați întotdeauna ingredientele
  • Freacați buzele cu zahăr și miere pentru a îndepărta pigmentarea cauzată de rujuri
Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel