Sari la conținut

Atenţie! Felul în care mergi ar putea fi un semn al ACESTEI boli mortale. Ce trebuie să știi

Boala ficatului gras
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Obiceiul care crește riscul de boală a ficatului gras

Atenţie! Felul în care mergi ar putea fi un semn al unri boli mortale. Schimbările în stilul tău de mers ar putea fi un semn al unei tulburări hepatice, spun specialiștii. 

Ficatul este unul dintre cele mai importante organe din corpul nostru. Acest organ joacă un rol semnificativ în eliminarea toxinelor, în reglarea majorității nivelurilor chimice din sânge și în excretarea bilei. Tot sângele care părăsește stomacul și intestinele trece prin ficat.

Experții medicali au identificat peste 500 de funcții vitale asociate ficatului.

Ficatul este cel mai mare organ intern din corpul nostru și poate avea probleme de funcționare atunci când suferiți de boala ficatului gras. Această boală care pune viața în pericol se poate întâmpla atunci când există prea multă acumulare de grăsime în ficat din diverse motive.

Atenție! Cum identifică felul în care mergi boala ficatului gras

Potrivit experților, există două tipuri principale de boli ale ficatului gras sunt:

  • Boală hepatică grasă non-alcoolică
  • Boala ficatului gras alcoolic

Medicii cred că boala ficatului gras non-alcoolic este cel mai recent factor de risc vascular pentru bolile neurologice. Un ficat nesănătos care se străduiește să funcționeze corect poate influența diferite funcții ale corpului și poate duce la modificări ale comportamentului, dispoziției, vorbirii, somnului și chiar și a modului în care o persoană merge și se mișcă.

Schimbările în stilul tău de mers pot semnala o boală severă a ficatului gras. Potrivit unui studiu publicat în Anatol Journal of Family Medicine, dacă ai un mers instabil și stângaci, cu tendința de a-ți pierde controlul asupra membrelor și de a cădea, s-ar putea să suferi de boală hepatică grasă non-alcoolică.

Medicii spun că cei care suferă de ataxie sau pierderea controlului deplin al mișcărilor corporale au aceste simptome ca fiind unul dintre cele proeminente la cei care au boală hepatică grasă non-alcoolică.

Unele cercetări s-au bazat pe asemănările dintre ultimele etape ale bolii hepatice grase cu boala Parkinson.

Modalități de reducere a riscului de boală a ficatului gras

Potrivit experților în sănătate, nu există medicamente disponibile pentru a trata afecțiunea, așa că modificările dietei și ale stilului de viață sunt printre cele mai eficiente strategii de management.

Câteva remedii naturale pentru a vă îngriji ficatul sunt:

  • Pierderea excesului de greutate: Dacă sunteți supraponderal și obez, vă poate face extrem de predispus la boala ficatului gras non-alcoolic. Potrivit Asociației Americane pentru Studiul Bolilor Hepatice, pierderea în greutate este o parte esențială a îmbunătățirii progresiei și simptomelor bolii. Scăderea în greutate poate duce la ameliorarea unor probleme precum inflamația, fibroza și cicatricile. Prin urmare, răsfățați-vă cu mijloacele de a pierde în greutate în mod sănătos, cum ar fi exercițiile fizice și controlul dietei.
  • Consumul de alimente naturale: Potrivit unui raport publicat în Journal of Hepatology, o dietă mediteraneană, care constă din fructe și legume ajută enorm la reducerea grăsimii hepatice, chiar și fără a pierde în greutate. Dieta mediteraneană ajută, de asemenea, condițiile asociate în mod obișnuit cu boala, inclusiv colesterolul ridicat, hipertensiunea arterială și diabetul de tip 2. 
  • Cafeaua: Cafeaua are o mulțime de beneficii pentru organismul uman, în special pentru ficat. Ajută la stimularea producției de enzime hepatice care ajută la combaterea inflamației și la prevenirea daunelor. Potrivit medicilor, 2-3 cești de cafea în fiecare zi este cea mai bună cantitate pentru a scădea riscul de boli hepatice. Cafeaua neagră este chiar mai bună decât cea cu lapte, fără adaos de zahăr.
  • Suplimente de Omega-3: Medicii recomandă consumul de suplimente Omega-3 sau alimente bogate în acești antioxidanți. Acizii grași Omega-3 sunt grăsimi polinesaturate care se găsesc în alimente precum peștele gras și nucile și semințele. Acest lucru ajută la reducerea grăsimii hepatice și la îmbunătățirea nivelului de colesterol.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel