Din cuprinsul articolului
ATENȚIE! Doctor: NU amestecați cafeaua cu alcool. Creează efecte periculoase asupra organismului. Așadar, amestecarea cafelei cu alcool este o combinație care trebuie evitată, potrivit specialiștilor.
Cafeaua nu este doar o băutură populară, ci un psihostimulant puternic care are un efect semnificativ asupra sistemului nervos central. Cofeina activează activitatea creierului, crește activitatea motrică și reduce oboseala.
„Cu toate acestea, este important să ne amintim că cea mai consumată licoare la nivel mondial, cafeaua, trebuie consumată cu înțelepciune pentru a obține beneficiul maxim”, spune medicul gastroenterolog Evgeny Belousov.
Amestecarea cafelei cu alcool este o combinație care trebuie evitată, notează medicul. Cofeina stimulează sistemul nervos, în timp ce alcoolul distruge celulele nervoase. Împreună, ele creează efecte periculoase asupra sistemului cardiovascular și a ficatului. Potrivit cercetărilor, utilizarea frecventă a unor astfel de combinații crește riscul de boli de inimă, a spus el.
ATENȚIE! Doctor: NU amestecați cafeaua cu alcool. Combinația este letalăPotrivit . specialistului, doza recomandată de cafea pentru un adult este de una-două căni pe zi. Cel mai bine este să bei cafea în timpul celui de-al doilea mic dejun, când organismul are nevoie de sprijin pentru munca activă. Cu toate acestea, nu trebuie să beți cafea pe stomacul gol – acest lucru poate provoca iritații ale mucoasei stomacului, avertizează specialistul.
„Astăzi există multe opțiuni pentru prepararea cafelei cu diferiți aditivi. O opțiune populară este cafeaua Bulletproof, care este făcută cu ulei de cocos și unt nesărat. Uleiul de cocos ajută la îmbunătățirea digestiei și la accelerarea metabolismului, în timp ce acizii grași saturati ajută la repararea membranelor celulare.
Uleiul adaugă vitaminele A, D, E și K, care susțin activitatea inimii și a vaselor de sânge. Cu toate acestea, o astfel de băutură este destul de calorică și nu poate fi considerată un mic dejun complet. Ar trebui să fie băut nu mai mult de o dată pe zi, pentru a nu supraîncărca organismul”, spune dr. Belousov.
„Există două tipuri principale de cafea – arabica și robusta. Primul tip conține mai multă teobromină, motiv pentru care are un efect de armonizare și calmare. Al doilea tip conține mai multă cafeină și, prin urmare, are un efect tonic mai puternic. Puteți amesteca singur ambele soiuri, ajustându-le proporțiile în funcție de obiectivele și preferințele dvs. gustative”, spune medicul.
„Desigur, este mai bine să cumpărați boabe întregi, nu cafea măcinată, acestea păstrează mai bine toate substanțele utile și active. Prin urmare, cafeaua instant este și mai puțin utilă, deoarece este foarte procesată și se pierd toate calitățile pozitive ale băuturii. Principalele substanțe active din cafea includ cafeina, teobromina și mulți antioxidanți benefici”, spune specialistul.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…