Categories: Ştiri sănătate

Atenție! Doctor: Acest ceai dăunează ficatului

Din cuprinsul articolului

Mare atenție cum consumați acest ceai! În ciuda faptului că oferă protecție împotriva mai multor boli, poate provoca leziuni hepatice.

Catechina predominantă în ceaiul verde, epigalocatechin galat (EGCG), poate fi hepatotoxică în doze mari. Un nou studiu al Universității Rutgers a investigat dacă persoanele cu anumite variații genetice au fost mai predispuse decât alții să prezinte semne de stres hepatic după un an de ingerare a 843 de miligrame pe zi din antioxidantul predominant din ceaiul verde, o catehină numită epigalocatechin galat (EGCG).

Utilizarea pe termen lung a extractului de ceai verde în doze mari poate oferi o anumită protecție împotriva cancerului, bolilor cardiovasculare, obezității și diabetului de tip 2, dar poate crea și leziuni hepatice la o mică minoritate a populației.

Oamenii de știință au descoperit că extractul de ceai verde poate dăuna ficatului la persoanele cu anumite variații genetice.

Doctor: Acest ceai dăunează ficatului

„A învăța să prezicem cine va suferi leziuni hepatice este potențial important, deoarece există tot mai multe dovezi că extractul de ceai verde în doze mari poate avea beneficii semnificative pentru sănătate pentru cei care îl pot consuma în siguranță”, a spus Hamed Samavat, autor principal al studiului și profesor asistent în științe ale nutriției la Rutgers School of Health Professions.

Pentru acest studiu, oamenii de știință au folosit date din Minnesota Green Tea Trial, cercetări extinse privind efectul ceaiului verde asupra cancerului de sân. Ei au selectat două variații genetice, deoarece fiecare controlează sinteza unei enzime care descompune EGCG.

Minnesota Green Tea Trial a fost ales pentru că a fost o cercetare amplă, metodică, a unei populații unice. Peste 1.000 de femei în postmenopauză au participat la experimentul de 12 luni, controlat cu placebo, care a adunat informații la 3, 6 și 9 luni.

Oamenii de știință au arătat că semnele timpurii de afectare a ficatului au fost ceva mai frecvente decât în ​​mod normal la femeile cu o variație a genotipului catecol-O-metiltransferazei (COMT) și puternic prezise de o variație a genotipului uridin 5′-difosfo-glucuronoziltransferazei 1A4 (UGT1A4), scrie TechExplorist.

După nouă luni de administrare a suplimentului de ceai verde, nivelurile participanților ale enzimei care semnalează stresul hepatic au crescut, în medie, cu aproape 80% la cei cu genotipul UGT1A4 cu risc ridicat și cu 30% la cei cu genotipuri cu risc scăzut.

Recent Posts

Care sunt riscurile anesteziei epidurale și ce alternative există

Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…

30 de minute ago

Zodiile care termină anul 2024 în forță. Află cine sunt favoritele astrelor și ce le rezervă viitorul!

Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…

o oră ago

Oameni cu abilități excepționale care sfidează limitele umane. Ei fac imposibilul să pară posibil

În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…

2 ore ago

Beneficiile postului pentru sănătatea fizică și psihică. Ce îmbunătățiri apar în minte și în trup

Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…

2 ore ago

Screening-uri și teste medicale de care aveți nevoie în funcție de vârstă

Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…

3 ore ago

Cele mai bune remedii pentru răceală și gripă care îți stimulează imunitatea. Le poți face singur acasă

Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…

3 ore ago

Citeste si: