La Năvodari, în apă, au fost depistate bacterii periculoase, dar specialiştii de la Direcţia de Sănătate Publică permit scăldatul. Probleme sunt şi în restul Europei, pentru că în ape ajung tot mai multe gunoaie.
În Italia, Franţa şi Spania sunt multe zone unde calitatea apei în care înoată turiştii a primit calificativul nesatisfăcător. Uniunea Europeană a întocmit o hartă a acestor locuri.
Probele de apă luate de specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică din Constanta au arătat că Marea Meagra este bună pentru scăldat pe tot litoralul.
Singurele probleme sunt în zona Hanului Piraţilor din Năvodari, unde a fost depistat un nivel ridicat al bacteriei Escheriachia coli. Pe plaja turiştii nu sunt însă avertizaţi despre riscuri.
E vorba de apropierea de sursa, de gurile Dunării, şi prin faptul că aceste valori ale poluării şi contaminării sunt mult mai ridicate în apropierea sursei”, a declarat Răzvan Mateescu, cercetător la Linstitutul Grigore Antipa Constanța, pentru știrileprotv.ro.
Cercetătorii de la Institutul Naţional de Cercetări Marine Grigore Antipa le transmit turiştilor să nu se sperie dacă văd în mare alge. Constituie un semn că ecosistemul îşi revine. Iar dacă găsesc arbuşti sau resturi de lemne, acestea provin, în pricipal, din Dunăre.
Cu cât alegeţi zone mai spre centrul staţiunii Mamaia sau spre Constanta şi sudul litoralului apa devine şi mai limpede, pentru că au fost construite diguri subacvatice.
Uniunea Europeană a lansat recent o hartă cu locurile sigure pentru îmbaiere. 56% dintre zonele de scăldat din România au primit calificativul excelent.
În Europa, cele mai curate ape sunt în Cipru, Malta şi Grecia.
Italia, Franţa şi Spania, în schimb, au cele mai multe zone de scăldat cu probleme.
O masă caldă pentru copiii din zone defavorizate. Centrele E.G.A.L. oferă copiilor din comunități vulnerabile…
Secretul unei vieți bune. Prof. Dr. Vlad Ciurea a dezvăluit care este secretul unui trai…
De când se știe, Liz Long, 57 de ani, s-a luptat cu alimentele și digestia.…
Pentru o parte dintre nativi, următoarea perioadă poate să aducă modificări importante și provocări puternice…
Prof. Dr. Vlad Ciurea, unul dintre cei mai renumiți neurochirurgi din România, explică cum funcționează…
Dimineți reci și temperaturi sub zero grade, dar apoi... Vezi prognoza meteo pentru următoarele două…