Din cuprinsul articolului
Roșiile sunt ca acel vechi prieten pe care toată lumea îl iubește – vii, suculente și întotdeauna gata să condimenteze orice fel de mâncare. Găsite în salate, sosuri și pizza, sunt pline de vitamine, minerale și antioxidanți. Cu toate acestea, roșiile au și partea lor întunecată. Cine ar fi crezut că poate ascunde destule capcane pentru sănătate?
Deși roșiile par inocente la prima vedere, ele pot declanșa pentru unele persoane reacții alergice, cum ar fi mâncărimi și umflături, sau pot agrava simptomele refluxului acid, provocând arsuri la stomac neplăcute.
Mai mult, în cazul persoanelor cu sindromul colonului iritabil (SCI), acest fruct roșu poate provoca adevărate probleme digestive. Și ca și cum nu ar fi fost de ajuns, roșiile conțin substanțe care pot contribui la formarea pietrelor la rinichi, pot agrava bolile autoimune și chiar pot declanșa migrene.
Cine ar fi crezut că un fruct atât de delicios și nutritiv poate ascunde atât de multe probleme? De aceea, este important să știi când este timpul să elimini roșiile din dieta ta.
Alergiile alimentare pot fi foarte neplăcute, iar roșiile nu fac excepție. La unele persoane, consumul de roșii poate declanșa reacții alergice care se pot manifesta prin mâncărime, umflarea buzelor, a limbii sau a gâtului, dificultăți de respirație și, în cazuri grave, anafilaxie. Astfel de reacții pot fi foarte periculoase și necesită asistență medicală imediată. Dacă suspectați că sunteți alergic la roșii, cel mai bine este să le eliminați complet din alimentația dumneavoastră.
Roșiile sunt acide în mod natural, iar aciditatea lor poate declanșa sau agrava simptomele arsurilor la stomac și ale refluxului acid. Boala de reflux gastroesofagian (GERD) este o afecțiune în care acidul gastric refulează în esofag, provocând o senzație de arsură în piept.
Page: 1 2
Horoscopul zilei de miercuri, 6 noiembrie 2024, spune că nativii din zodic traversează o perioadă…
V-ați uitat vreodată la ceas de mai multe ori în timpul zilei exact la 11/11?…
Într-un nou studiu, oamenii de știință americani au descoperit o legătură între viteza de îmbătrânire…
Medicul nutriționist Mihaela Bilic face o serie de recomandări părinților pentru o imunitate mai bună…
Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a publicat în premieră o listă care cuprinde 17 agenţi…
Sam Parnia, profesor asociat la Langone Medical Center din cadrul Universității din New York, a…