Categories: Stil de viaţă

Atenție! Cine nu ar trebui să mănânce OUĂ! Pot fi dăunătoare

Din cuprinsul articolului

Ouăle sunt unul dintre alimentele preferate din meniul familiei, însoțind micul dejun și orice tip de masă din casă. Cu toate acestea, există dezbateri cu privire la consumul lor regulat, iar portalul de sănătate Tua Saúde precizează că în cadrul unei diete echilibrate există numeroase beneficii ale acestui aliment, de exemplu:

  • Reduce apariția cancerului: datorită vitaminelor A, D și E care îl compun, este un aliment bogat în antioxidanți, care elimină radicalii liberi care deteriorează celulele organismului.
  • Contribuie la pierderea în greutate, deoarece are un efect de umplere după consum, reducând pofta de mâncare.
  • Reglează colesterolul; potrivit site-ului, are lecitină, care este implicată în procesul metabolic, crescând nivelul de colesterol HDL, considerat bun.
  • Previne anemia, o afecțiune cauzată de un deficit de globule roșii care transportă oxigenul în organism, motiv pentru care este esențial să consumăm alimente bogate în fier și, la rândul lor, în vitamina C, care ajută la absorbția fierului.
  • Întărește sistemul osos, deoarece previne bolile osoase, cum ar fi osteoporoza, deoarece este bogat în fosfor și calciu.
  • Contribuie la sănătatea ochilor. Ouăle conțin carotenoizi, antioxidanți care au capacitatea de a menține bunăstarea ochilor.

Când să nu mănânci ouă?

Ouăle nu sunt recomandate persoanelor cu afecțiuni hepatice sau celor care sunt alergice la ouă.

Deși poate părea inofensiv, acest aliment poate fi dăunător pentru cei care sunt alergici la albumină, care este o proteină prezentă în albușul de ou consumat în multe cazuri ca supliment, care, atunci când trece printr-un proces, se transformă într-o pudră, care este consumată mai ales de cei care se antrenează.

De asemenea, nu este indicat ca femeile însărcinate să consume ouă crude, deoarece au șanse mari să contracteze o infecție. Acest lucru nu înseamnă că doar femeile însărcinate sunt vulnerabile, ci că oricine este vulnerabil.

Ouăle sunt bogate în proteine, dar sunt și bogate în calorii, așa că nu sunt recomandate celor care vor să slăbească. De aceea, se propune introducerea lui într-o dietă echilibrată și, dacă este posibil, sub supravegherea unui nutriționist.

În plus, circulă un comentariu despre gălbenușul de ou și conținutul său ridicat de colesterol, afirmație pe care, potrivit Tua Saúde, o respinge deoarece, deși este adevărat că are un conținut ridicat de colesterol, acesta nu prezintă niciun dezavantaj pentru sănătate, adică riscurile sale sunt minime.

Merită menționat că ouăle sunt predispuse la salmonella, care, potrivit Food and Drug Administration (FDA), provoacă îmbolnăviri datorate intoxicațiilor alimentare.

Recent Posts

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de „ghicit în cărți”

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…

3 ore ago

Profețiile catastrofale ale lui Nostradamus care se vor împlini până la sfârșitul anului 2024

Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…

3 ore ago

Horoscop 22 noiembrie 2024. Dezastru pentru o zodie azi: Posibil eșec

Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…

4 ore ago

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…

4 ore ago

Ce se întâmplă dacă faceți baie fierbinte în fiecare zi? Efecte nebănuite

Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…

5 ore ago

Zodii lovite de noroc până la final de an. Au șanse uriașe să câștige la LOTO

Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…

5 ore ago

Citeste si: