Sari la conținut

ATENȚIE! Ce se întâmplă dacă sari peste micul dejun?

Alimentația sănătoasă începe de dis de dimineață, atrage atenția prof. univ. dr. Maria Moța, președintele Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice. Uite ce trebuie să mănânci ca să nu te îngrași

„Omiterea micului dejun se asociază cu creșterea ponderală. Micul dejun sănătos scade riscul de diabet zaharat tip 2”, a declarat prof. univ. dr. Maria Moța.

Micul dejun sănătos, luat la timpul potrivit, adică între 8.00 și 10.00 dimineața, ajută la controlul apetitului și al glicemiei, atât la adulți, cât și la copii.

Un mic dejun SĂNĂTOS poate conține: ceai sau cafea neîndulcite, apă, pâine integrală, orez sau alte produse, unt de arahide, ouă (fierte sau ochiuri făcute în apă), iaurt neîndulcit la care puteți adăuga nuci, semințe, fructe proaspete, un fruct proaspăt – de preferat măr, pară, portocală sau piersică, cereale integrale ( care au un conținut scăzut de zahăr), legume, lapte hipolipidic, carne de pui sau curcan la grătar, pește, brânză (dar în porție mică), șuncă, mezeluri (tot în porții mici).

 

Elena Oceanu

Absolventă a secției „Jurnalism și Științele Comunicării” a Universității din București, mi-am început cariera în 2012, la „Evenimentul Zilei”. De atunci, m-am concentrat pe jurnalismul medical, analizând subiecte relevante din domeniul sănătății, ultimele cercetări științifice și recomandările oferite de specialiști. Experiența acumulată include numeroase interviuri cu medici de renume, atât din România, cât și din străinătate, precum și moderarea unei emisiuni medicale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel