Alimentația sănătoasă începe de dis de dimineață, atrage atenția prof. univ. dr. Maria Moța, președintele Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice. Uite ce trebuie să mănânci ca să nu te îngrași
„Omiterea micului dejun se asociază cu creșterea ponderală. Micul dejun sănătos scade riscul de diabet zaharat tip 2”, a declarat prof. univ. dr. Maria Moța.
Micul dejun sănătos, luat la timpul potrivit, adică între 8.00 și 10.00 dimineața, ajută la controlul apetitului și al glicemiei, atât la adulți, cât și la copii.
Un mic dejun SĂNĂTOS poate conține: ceai sau cafea neîndulcite, apă, pâine integrală, orez sau alte produse, unt de arahide, ouă (fierte sau ochiuri făcute în apă), iaurt neîndulcit la care puteți adăuga nuci, semințe, fructe proaspete, un fruct proaspăt – de preferat măr, pară, portocală sau piersică, cereale integrale ( care au un conținut scăzut de zahăr), legume, lapte hipolipidic, carne de pui sau curcan la grătar, pește, brânză (dar în porție mică), șuncă, mezeluri (tot în porții mici).