Atenție! Ce se întâmplă cu nivelul zahărului din sânge când bei alcool

Atenție! Ce se întâmplă cu nivelul zahărului din sânge când bei alcool.

Consumul de alcool poate crește, de asemenea, nivelul zahărului din sânge – mai ales atunci când optați pentru versiuni dulci de alcool, cum ar fi berea sau vinul.

Momentele de bună dispoziție nu devin atât de fericite atunci când efectele negative ale alcoolului încep să se manifeste: de la greață la lipsa de somn până la deshidratare. Uneori, totuși, nivelurile de zahăr din sânge pot crește.

Zahărul din sânge sau glucoza este sursa de energie a organismului, deoarece este obținută din carbohidrații din dietă. Când cineva mănâncă sau bea ceva care conține carbohidrați sau calorii, nivelul zahărului din sânge începe să crească.

Cu toate acestea, la consumul de alcool, nivelul zahărului din sânge poate crește sau scădea, în funcție de cât de mult bei și pentru ce versiune de alcool optezi.

 

Când duce alcoolul la o scădere a zahărului din sânge

Potrivit unor studii, adulții cu diabet zaharat care consumă o cantitate moderată de alcool pot fi martori la îmbunătățirea sensibilității la insulină. Dar dacă se consumă prea mult alcool, poate duce la o scădere nesănătoasă a nivelului de zahăr din sânge.

Acest lucru se întâmplă din cauza rolului ficatului în producerea și eliberarea glucozei în fluxul sanguin pentru a ajuta la echilibrul zahărului din sânge. Alcoolul perturbă procesul și ficatul alege să proceseze alcoolul în loc să elibereze glucoză, care poate provoca o scădere a zahărului din sânge.

Atenție! Ce se întâmplă cu nivelul zahărului din sânge când bei alcool

Nivelurile scăzute de zahăr din sânge pot duce la următoarele simptome:

1. Slăbiciune

2. Senzația de foame

3. Dureri de cap

4. Somnolență sau confuzie

5. Transpirație

6. Senzație de tremurat

7. Anxietate

8. Creștere rapidă a ritmului cardiac

9. Somnolență

Când contribuie alcoolul la creșterea zahărului din sânge

Consumul de alcool poate crește, de asemenea, nivelul zahărului din sânge – mai ales atunci când optați pentru versiuni dulci de alcool, cum ar fi berea sau vinul. Ambele băuturi sunt bogate în carbohidrați.

Cocktailurile pot avea, de asemenea, acest efect, deoarece sunt făcute din apă sucuri de fructe și amestecuri de zahăr.

Acestea pot intra în sânge prea devreme și pot duce la o creștere majoră.

Alcoolul poate da, de asemenea, foame și poftă de carbohidrați simpli, cum ar fi pizza, chipsuri și burgeri.

Recent Posts

Spitalul Județean Mehedinți, judecat pentru ucidere din culpă

La cinci ani de la decesul unui pacient internat în secția de terapie intensivă, Spitalul…

25 de minute ago

Decizia care i-a salvat viața unui român în mijlocul inundațiilor din Spania. „Altfel n-aș fi supraviețuit”

Adrian, un român stabilit în Spania, a scăpat ca prin minune din inundațiile care au…

56 de minute ago

Motivul tulburător pentru care polițiștii ating mereu portbagajul mașinilor pe care le opresc

Un avocat dezvăluie motivul tulburător pentru care polițiștii ating portbagajul sau partea din spate a…

o oră ago

Câți bani primești în plus la pensie de la 1 ianuarie 2025

Ce bani primești în plus la pensie de la 1 ianuarie dacă ai între 1.281…

2 ore ago

O pacientă cere despăgubiri de peste un milion de euro Spitalului din Cugir după o operație

Georgiana Corpodean, o fostă pacientă a Spitalului Cugir, solicită daune de peste un milion de…

2 ore ago

Alertă alimentară în România: Legume și fructe cu pesticide peste limitele legale

Inspectorii fitosanitari trag un semnal de alarmă privind toxicitatea legumelor și fructelor. Află ce produse…

3 ore ago

Citeste si: