Din cuprinsul articolului
Atenție! Ce se întâmplă cu nivelul zahărului din sânge când bei alcool.
Consumul de alcool poate crește, de asemenea, nivelul zahărului din sânge – mai ales atunci când optați pentru versiuni dulci de alcool, cum ar fi berea sau vinul.
Momentele de bună dispoziție nu devin atât de fericite atunci când efectele negative ale alcoolului încep să se manifeste: de la greață la lipsa de somn până la deshidratare. Uneori, totuși, nivelurile de zahăr din sânge pot crește.
Zahărul din sânge sau glucoza este sursa de energie a organismului, deoarece este obținută din carbohidrații din dietă. Când cineva mănâncă sau bea ceva care conține carbohidrați sau calorii, nivelul zahărului din sânge începe să crească.
Cu toate acestea, la consumul de alcool, nivelul zahărului din sânge poate crește sau scădea, în funcție de cât de mult bei și pentru ce versiune de alcool optezi.
Când duce alcoolul la o scădere a zahărului din sânge
Potrivit unor studii, adulții cu diabet zaharat care consumă o cantitate moderată de alcool pot fi martori la îmbunătățirea sensibilității la insulină. Dar dacă se consumă prea mult alcool, poate duce la o scădere nesănătoasă a nivelului de zahăr din sânge.
Acest lucru se întâmplă din cauza rolului ficatului în producerea și eliberarea glucozei în fluxul sanguin pentru a ajuta la echilibrul zahărului din sânge. Alcoolul perturbă procesul și ficatul alege să proceseze alcoolul în loc să elibereze glucoză, care poate provoca o scădere a zahărului din sânge.
Atenție! Ce se întâmplă cu nivelul zahărului din sânge când bei alcool
Nivelurile scăzute de zahăr din sânge pot duce la următoarele simptome:
1. Slăbiciune
2. Senzația de foame
3. Dureri de cap
4. Somnolență sau confuzie
5. Transpirație
6. Senzație de tremurat
7. Anxietate
8. Creștere rapidă a ritmului cardiac
9. Somnolență
Când contribuie alcoolul la creșterea zahărului din sânge
Consumul de alcool poate crește, de asemenea, nivelul zahărului din sânge – mai ales atunci când optați pentru versiuni dulci de alcool, cum ar fi berea sau vinul. Ambele băuturi sunt bogate în carbohidrați.
Cocktailurile pot avea, de asemenea, acest efect, deoarece sunt făcute din apă sucuri de fructe și amestecuri de zahăr.
Acestea pot intra în sânge prea devreme și pot duce la o creștere majoră.
Alcoolul poate da, de asemenea, foame și poftă de carbohidrați simpli, cum ar fi pizza, chipsuri și burgeri.