Atenție! Cât de periculoase sunt vinetele coapte, congelate!

Atenție! Cât de periculoase sunt vinetele coapte, congelate! Iată ce spun nutriționiștii despre vinetele congelate și de ce nu trebuie să le mai consumăm.

Salata de vinete este absolut delicioasă, fie vară sau iarnă. Dacă mai adăugăm și puțină ceapă, mai tăiem o roșie alături și punem un strat generos pe o felie de pâine prăjită…

Cu sau fără maioneză, salata de vinete este un aperitiv apreciat de întreaga familie și o gustare ideală între mese. Dar iată ce spun nutriționiștii despre congelarea vinetelor…

 

NU le mai consumați după această perioadă!

Ei bine, nutriţioniştii spun că vinetele coapte se țin la congelator maximum 5 luni, nu mai mult! De ce? Care este explicația?

Potrivit specialiștilor în nutriție, vinetele congelate îşi pierd total proprietăţile benefice pentru sănătate.

De asemenea, trebuie să mai ştiţi că o porţie de vinete coapte congelate îşi pierde prin congelare în jur de 25% din substanţele minerale.

Beneficii multiple, dar mai bine necongelate

Printre beneficiile pe care le are o porţie de vinete coapte congelate se poate trece şi faptul că pot fi de ajutor pe timpul iernii pentru cei care ţin dietă.

De exemplu, 100 de grame de vinete coapte congelate au aproximativ 25 de calorii. Mai mult, sunt excelente în curele de slăbire şi pentru că au un conţinut important de minerale, vitamine, fibre şi proteine.

De asemenea, este important de ştiut că o porţie de vinete coapte la congelator nu trebuie să fie preparate cu mult ulei sau în combinație cu alte mâncăruri prăjite.

De ce? Pentru că au o capacitate foarte mare a absorbi uleiul şi sunt foarte greu de digerat, notează realitatea.net.

Salată dietetică, a la Mihaela Bilic

Pentru cei care adoră salata de vinete, dar sunt la dietă și nu pot consuma ulei în cantități mari – căci salata de vinete este cu mult ulei…, nutriționistul Mihaela Bilic vine cu o rețetă super dietetică.

Potrivit medicului nutriționist, secretul salatei de vinete stă în „frecare”, nu în cantitatea de ulei adăugată. Așadar, pentru a vă bucura de o salată delicioasă, fără grijă la siluetă, luați un bol adânc și o lingură de lemn.

După ce ați copt vinetele, de preferat direct pe flacără, dar nu-i problemă dacă le puneți pe un grătar, le curățați și le lăsați la scurs.

Le tocați pe un tocător de lemn cu un cuțit de ceramică sau satâr de lemn.

Altminteri oxidează. Le puneți în bol, adăugați o lingură de ulei și frecați. Secretul medicului este un gălbenuș de ou adăugat în vinete. Se freacă bine și se adaugă și un praf de sare.😊

Merg de minune pe rondele de orez expandat sau pe felie de pâine prăjită. Un exemplu bun este pâinea de secară, are mai puține calorii. 😊

 

 

 

Recent Posts

Horoscop 4-11 noiembrie 2024, cu Cristina Demetrescu: zodia care va reuși să mute munții din loc! Succes pe toate planurile

În săptămâna 4-11 noiembrie 2024, Cristina Demetrescu a explicat că intrarea lui Marte în zodia…

6 minute ago

Arges: O pacientă de 69 de ani a primit o nouă șansă la viață, după ce a suferit o intervenție chirurgicală, în premieră

La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…

26 de minute ago

Anunț oficial, extrem de important, de la Ministrul Muncii: cu cât cresc pensiile de la 1 ianuarie 2025

Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…

46 de minute ago

Cum va fi IARNA 2024-2025 în Europa? Prognoza METEO – impactul fenomenului La Niña

Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…

o oră ago

România are nevoie de un program național de dezvoltare a industriei farmaceutice

Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…

o oră ago

Bill Gates face o nouă profeţie terifiantă: O altă mare problemă va lovi omenirea

Miliardarul Bill Gates a lansat un nou avertisment şi susţine că omenirea, chiar dacă va…

2 ore ago

Citeste si: