Atenție! Care sunt cei 5 factori de risc ignorați care pot declanșa o tumora cerebrală

Factori de risc. O tumoră cerebrală este o creștere a celulelor din creier care se înmulțesc într-un mod anormal, incontrolabil. Nu numai că pune viața în pericol, dar prezintă și riscuri pentru diferite alte afecțiuni, cum ar fi probleme de vorbire, paralizie etc.

Tumorile cerebrale vă pot lăsa neputincioși, confuzi și devastați. Persoanele cu tumori pot prezenta o mulțime de simptome precum oboseală, greață sau durere. Medicii spun că de multe ori persoanele cu o tumoare pe creier nu au niciun simptom vizibil.

Cu toate acestea, multe semne ignorate pot deveni fatale.

Simptomele tumorii cerebrale pot fi generale sau specifice, inclusiv presiunea tumorii asupra creierului sau măduvei spinării. Unele simptome specifice, spun medicii, sunt cauzate atunci când o anumită parte a creierului nu funcționează bine din cauza tumorii.

Mulți oameni care au o tumoră pe creier au fost diagnosticați atunci când au mers la medic după ce au avut o problemă, cum ar fi o durere de cap sau alte modificări.

Factori de risc care pot provoca o tumoră cerebrală: Utilizarea continuă a telefoanelor mobile

Potrivit experților în sănătate, există dovezi ale unei asocieri statistice între utilizarea telefonului mobil și riscurile de tumori cerebrale la oameni. Un studiu publicat în National Library of Medicine spune că telefoanele mobile emit radiații electromagnetice care sunt posibil cancerigene pentru oameni.

Potrivit experților în sănătate, trebuie să utilizați un dispozitiv hands-free sau un difuzor ori de câte ori este posibil și să minimizați utilizarea telefonului mobil pentru a reduce potențialele pericole.

Expunerea la substanțe chimice

De multe ori, expunerea repetată la substanțe chimice precum pesticide, produse petroliere, cauciuc sau clorură de vinil și alți compuși industriali poate provoca un risc ridicat de tumori cerebrale, conform experților în sănătate și a diferitelor studii efectuate pe această temă.

De asemenea, un studiu, publicat în British Journal of Cancer, a descoperit o legătură între expunerea părinților la substanțe chimice precum benzen, toluen și tricloretilenă și tumorile cerebrale la copiii lor.

Factori de risc care pot declanșa o tumoră cerebrală: Dietă bogată în grăsimi saturate

O dietă bogată în grăsimi saturate și săracă în vitamine și minerale poate crește riscul de apariție a tumorilor cerebrale. Potrivit studiilor, în afară de dietă, factorii stilului de viață, cum ar fi fumatul și nu exercițiul fizic, pot duce, de asemenea, la risc. 

Hormoni

Potrivit experților în sănătate, simptomele tumorii pituitare pot fi cauzate de o tumoare care exercită presiune asupra creierului sau a altor părți ale corpului din apropiere.

Simptomele pot fi cauzate și de un dezechilibru hormonal. Nivelurile hormonale pot crește atunci când o tumoare hipofizară produce prea mult unul sau mai mulți hormoni.

Medicii spun că un dezechilibru hormonal joacă, de asemenea, un rol în dezvoltarea tumorilor cerebrale, în special la femeile care urmează terapie de substituție hormonală pentru o perioadă mai lungă.

Factori de risc care pot declanșa o tumoră cerebrală: Vârstă

Chiar dacă tumora cerebrală poate începe să se dezvolte la orice vârstă, pe măsură ce înaintăm în vârstă, riscul de a dezvolta majoritatea cancerelor, inclusiv a tumorilor cerebrale, crește.

Medicii spun că riscul de tumori cerebrale este cel mai mare la cei cu vârsta cuprinsă între 85 și 89 de ani.

Recent Posts

Aceste pensii vor fi recalculate după o nouă formulă – ce sume vor primi în plus beneficiarii

Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…

6 minute ago

Spitalul Județean Mehedinți, judecat pentru ucidere din culpă

La cinci ani de la decesul unui pacient internat în secția de terapie intensivă, Spitalul…

36 de minute ago

Decizia care i-a salvat viața unui român în mijlocul inundațiilor din Spania. „Altfel n-aș fi supraviețuit”

Adrian, un român stabilit în Spania, a scăpat ca prin minune din inundațiile care au…

o oră ago

Motivul tulburător pentru care polițiștii ating mereu portbagajul mașinilor pe care le opresc

Un avocat dezvăluie motivul tulburător pentru care polițiștii ating portbagajul sau partea din spate a…

2 ore ago

Câți bani primești în plus la pensie de la 1 ianuarie 2025

Ce bani primești în plus la pensie de la 1 ianuarie dacă ai între 1.281…

2 ore ago

O pacientă cere despăgubiri de peste un milion de euro Spitalului din Cugir după o operație

Georgiana Corpodean, o fostă pacientă a Spitalului Cugir, solicită daune de peste un milion de…

3 ore ago

Citeste si: