Atenție!!! Câinii și pisicile pot lua Covid de la stăpânii lor

Atenție!!! Câinii și pisicile pot lua Covid de la stăpânii lor.

Potrivit unui studiu publicat în Veterinary Record, animalele de companie pot fi infectate cu varianta alfa a COVID-19. Este varianta detectată pentru prima dată în sud-estul Angliei (denumită varianta britanică sau tulpina B.1.1.7). Această variantă a depășit rapid celelalte variante preexistente (care au circulat în Anglia) datorită transmisibilității și infecțiozității sale crescute.

Studiul a descris prima identificare a variantei SARS-CoV-2 alfa la animalele domestice. Astfel, două pisici și un câine au fost pozitivi la testul RT-PCR, în timp ce alte două pisici și un câine au prezentat anticorpi la două până la șase săptămâni după ce au dezvoltat semne de boală cardiacă (miocardită).

Câinii și pisicile pot lua Covid de la stăpânii lor

„Studiul nostru raportează, de fapt, primele cazuri de pisici și câini afectați de varianta alfa a COVID-19 și evidențiază, mai mult ca niciodată, riscul ca animalele de companie să se infecteze cu SARS-CoV-2 de la proprietarii lor”, a declarat dr. Luca Ferasin, autorul principal  al Centrului de Referire Veterinară Ralph, din Marea Britanie.

În studiu se mai arată că mulți dintre proprietarii acestor animale de companie au dezvoltat, la rândul lor, simptome respiratorii chiar cu câteva săptămâni înainte ca animalele lor de companie să se îmbolnăvească.

Aceștia au ieșit de asemenea pozitivi la testele RT-PCR pentru COVID-19.

„Transmiterea are loc de la oameni la animale de companie, mai degrabă decât invers”

Punctul comun al tutoror animalelor de companie incluse în studiu constă în faptul că au avut un debut acut de boli cardiace, inclusiv miocardită severă (inflamația mușchiului inimii).

„Am raportat, de asemenea, manifestările clinice atipice caracterizate prin anomalii cardiace severe. Ceea ce este de fapt o complicație bine-cunoscută la persoanele afectate de COVID-19, dar nu a fost descrisă niciodată la animalele de companie înainte de studiul nostru.

Cu toate acestea, infecția COVID-19 la animalele de companie rămâne o afecțiune relativ rară.

Pe baza observațiilor noastre, se pare că transmiterea are loc de la oameni la animale de companie, mai degrabă decât invers”, a mai arătat cercetătorul, potrivit sursei citate, preluat de DCMedical.

Recent Posts

Screening gratuit pentru displazia de șold la bebeluși la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…

17 minute ago

Horoscop 4-11 noiembrie 2024, cu Cristina Demetrescu: zodia care va reuși să mute munții din loc! Succes pe toate planurile

În săptămâna 4-11 noiembrie 2024, Cristina Demetrescu a explicat că intrarea lui Marte în zodia…

37 de minute ago

Arges: O pacientă de 69 de ani a primit o nouă șansă la viață, după ce a suferit o intervenție chirurgicală, în premieră

La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…

57 de minute ago

Anunț oficial, extrem de important, de la Ministrul Muncii: cu cât cresc pensiile de la 1 ianuarie 2025

Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…

o oră ago

Cum va fi IARNA 2024-2025 în Europa? Prognoza METEO – impactul fenomenului La Niña

Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…

2 ore ago

România are nevoie de un program național de dezvoltare a industriei farmaceutice

Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…

2 ore ago

Citeste si: