Categories: Stil de viaţă

Atenție! Aceste alimente devin toxice și dezvoltă compuși cancerigeni dacă le încălzești

Știai că anumite alimente devin periculoase dacă le reîncălzești? Unele alimente își schimbă compoziția și își pierd proprietățile nutritive, multe dintre ele devenind toxice dacă sunt reîncălzite.

Ciupercile

Ciupercile sunt ideale pentru organism atunci când sunt consumate imediat după preparare, iar în cazul în care rămân neconsumate, cel mai bine ar fi să le mâncăm reci. Acest lucru este valabil și în cazul în care au fost preparate supe sau mâncăruri ce conțin ciuperci.

Atunci când sunt reîncălzite, ciupercile își schimbă compoziția de proteine și implicit gustul. Datorită schimbării acestor compoziții pot să apară o varietate de probleme digestive (balonări, crampe abdominale, diaree), iar beneficiile lor asupra sănătății vor fi practic inexistente.

Carnea de pui

La fel ca ciupercile, carnea reîncălzită își schimbă compoziția proteinelor. Prin urmare, nu este recomandabilă o reîncălzire la temperaturi ridicate, a cărnii de pui care conține mai multe proteine decât carnea roșie. Dacă ești consumator de carne, mai bine o mănânci rece decât să o reîncălzești.

Cartofii

Cartoful este un aliment extrem de nutritiv pe care nu ar trebui să îl reîncălzim pentru că își va pierde din proprietăți, devenind chiar toxic. Mănâncă-l imediat după preparare sau chiar rece – atunci acesta are cel mai mare procent de amidon care îți va da acel sentiment de sațietate pentru mai mult timp.

Spanacul

Spanacul este un aliment cu un procent ridicat de nitrați, care în momentul reîncălzirii se transformă în nitriți. Acestea sunt potențial cancerigeni pentru corpul uman. Așadar cel mai indicat ar fi să mâncați o mâncare de spanac imediat după ce a fost făcută, pentru a vă bucura de beneficiile spanacului.

Sfecla

În același fel se procedează și cu sfecla. Aceasta conține nitrați , iar în momentul în care vor fi reîncălziți, se vor transfoma în nitriți.

Țelina și morcovii

Țelina, una dintre cele mai frecvent utilizate legume la prepararea supelor, trebuie întotdeauna scoasă din supe după ce a fost gătită, împreună cu morcovii, sau trebuie mâncate proaspăt preparate. De asemenea, aceste două legume conțin nitrați. Puteți reîncălzi supa dacă scoateți din ea țelina și morcovii.

Ouăle

Ouăle sunt alimentele cu cel mai mare risc în momentul în care sunt reîncălzite, întrucât acestea vor deveni toxice în momentul reîncălzirii la temperaturi ridicate. Nu se aplică produselor alimentare în cazul în care ouăle sunt folosite la prepararea sosurilor, ci se referă la felurile de mâncare în care sunt implicate ouă fierte sau prăjite.

Recent Posts

HOROSCOP. 4 ZODII vor fi afectate de Luna Plină în Berbec

Cunoscută și sub denumirea de Luna Vânătorului, Lună Plină în Berbec aduce schimbări radicale în…

9 ore ago

Ciocoliva – desertul românesc care rivalizează cu ciocolata Dubai. Cum se prepară?

Doi tineri români, Dani și Alex, antreprenorii din Scoția, au dorit să lanseze un nou…

9 ore ago

De ce apar efectele secundare după vaccinul ARN mesager?

Cercetătorii australieni au identificat motivul pentru care vaccinurile cu ARN mesager (ARNm) pot provoca reacții…

10 ore ago

Alertă la graniţă! România a ridicat avioanele de luptă de la sol. Mesaj RO-ALERT: Păstraţi-vă calmul!

UPDATE. Ministerul Apărării Naţionale a clarificat circumstanţele acestui incident de securitate.  „Joi, 17 octombrie, în…

10 ore ago

STUDIU. Simțul olfactiv funcționează altfel decât se credea

Un nou studiu sugerează că simțul olfactiv uman este mai sensibil și mai rapid decât…

11 ore ago

Act for Food – campanie Carrefour pentru produse alimentare la prețuri corecte de la producători români

Carrefour România lansează al doilea capitol al programului Act for Food, prin care susține accesul…

11 ore ago

Citeste si: