Din cuprinsul articolului
ACESTE alimente cresc riscul de boli hepatice. Ești înnebunit după pizza, burgeri, cartofi prăjiți, cola și alte alimente nedorite?
Super gustoase, dar și foarte adictive, mâncărurile de tip fast-food-ul sunt cea mai rapidă alegere de masă nu doar pentru adulți, ci și pentru copii și adolescenți.
Cu toate acestea, conținutul nesănătos și consumul regulat sunt cauza principală a multor afecțiuni și boli, potrivit experților.
Încărcat cu conservanți, zahăr, cantități mari de sare și substanțe chimice, fast-food-ul nu numai că te face obez, dar crește și riscul de boli de inimă, probleme ale rinichilor și probleme hepatice.
Un studiu recent publicat în Clinical Gastroenterology and Hepatology a spus că impactul mare al consumului obișnuit de junk food la adulți poate duce la un nivel amenințător al bolii hepatice grase non-alcoolice.
Cercetătorii au descoperit că consumul a 20% sau mai mult din caloriile zilnice din fast-food poate crește riscul de a dezvolta steatoză, care duce la complicații care pun viața în pericol.
Studiul, realizat de Keck Medicine din USC, a inclus 4.000 de adulți. S-a constatat că, până la sfârșitul periaodei de cercetare, aceștia aveau niveluri sever crescute de grăsime în ficat, în comparație cu cei care consumă mai puțin sau deloc fast-food.
„Chiar și o creștere moderată a grăsimilor poate duce la o boală hepatică grasă nealcoolică”, a declarat într-un comunicat dr. Ani Kardashian, hepatolog la Keck Medicine și autor principal al studiului.
Studiul a arătat că chiar și consumul unei mese pe zi, care include mâncare nedorită, poate provoca, de asemenea, probleme hepatice, cum ar fi ciroza, care duce la insuficiență hepatică.
Potrivit experților în sănătate, menținerea unui ficat sănătos este extrem de importantă pentru ca celelalte elemente vitale să funcționeze corect în corpul nostru. Un ficat sănătos ajută la reglarea nivelului de colesterol, formează proteine și produce bilă, care vă ajută să absorbiți grăsimile, să stocheze zahărul pentru atunci când aveți nevoie și să regleze nivelul hormonilor.
Câteva modalități simple și eficiente de a vă menține sănătatea ficatului includ:
1. Renunță la alcool: Chiar și cei care nu beau pot avea boli hepatice, dar cei care consumă în mod regulat băuturi alcoolice prezintă un risc crescut. Medicii spun că chiar și 120 ml pe zi de băutură tare pentru bărbați și 60 de ml pentru femei pot începe încet să provoace probleme cu ficatul.
2. Detoxifiere regulată: Este important să vă detoxifiați ficatul din când în când. Detoxifierea și curățarea ficatului implică diete, ceaiuri, sucuri, vitamine, suplimente sau o combinație de produse care se pretinde a elimina toxinele din organism și chiar te ajută să slăbești. Aceste curățări se bazează pe ideea că substanțele chimice și toxine se acumulează continuu în sistemul tău.
3. Adoptă o dietă prietenoasă cu ficatul: Dieta joacă un rol important în a vă ajuta să vă mențineți ficatul în formă și sănătos. Trebuie să:
4. Fă sport regulat: Activitatea fizică nu este bună doar pentru pierderea în greutate, ci și pentru reglarea și îmbunătățirea sănătății ficatului. Pentru cei care suferă de boală hepatică grasă non-alcoolică, este important să facă mișcare, care ajută la inversarea procesului.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…