Din cuprinsul articolului
Unii oameni sunt alergici la alune sau nuci, așa că sistemul lor imunitar le interpretează ca agenți nocivi și începe să le atace.
Potrivit portalului KidsHealth, sistemul imunitar atacă proteinele din aceste alimente pentru că consideră că sunt „invadatori dăunători” care vă vor face rău și, prin urmare, apare o reacție alergică.
Principalele simptome ale alergiei la nuci sunt: strănut, răgușeală, diaree, vărsături, inflamații în unele zone ale corpului, amețeli, pleoape umflate, printre altele, care avertizează asupra unei alergii la aceste alimente.
Portalul menționat mai sus subliniază că alergiile la nuci, inclusiv arahide, pot provoca anafilaxie, o afecțiune care poate pune viața unei persoane în pericol.
Clinica Mayo explică că anafilaxia este o reacție alergică care pune viața unei persoane în pericol în câteva secunde.
Ssistemul imunitar al persoanei afectate excretă substanțe care fac organismul să intre „într-o stare de șoc”, determinând scăderea tensiunii arteriale și îngustarea căilor respiratorii.
Pentru această reacție aproape fatală, trebuie administrată o injecție de epinefrină și trebuie solicitată imediat asistență medicală.
Printre principalele simptome ale acestei afecțiuni se numără: mâncărimea și înroșirea pielii, precum și un puls slab, sau poate rapid.
Cu toate acestea, sistemul imunitar al unor oameni reacţionează exagerat la anumite substanţe care în mod normal nu provoacă o reacţie alergică.
Trebuie remarcat faptul că simptomele alergiilor de obicei nu provoacă moartea, doar dacă este vorba despre o reacție puternică precum anafilaxia.
Entitatea americană subliniază că unele persoane suferă de anafilaxie în urma efectuării unor exerciții aerobe precum alergarea sau mersul pe jos.
Între timp, unele schimbări ale vremii în timpul exercițiului sunt, de asemenea, atribuite apariției acestei stări grave de sănătate.
Printre factorii de risc pe care ii prezinta anafilaxia se numara bolile de inima, sau cei care au astm sau alergii fiind predispusi la aparitia acesteia.
Pentru cele de mai sus se recomanda recunoasterea/identificarea alimentelor care pot fi cauza oricarui tip de alergie pentru a preveni viitoarele complicatii.
Copiii pot avea alergii alimentare, care, după cum am menționat deja, se pot datora consumului de nuci și alune, cu toate acestea, crustaceele, peștele, soia, susanul și chiar laptele, pot provoca, de asemenea, reacții grave.
La rândul lor, adulții pot avea alergii la unele medicamente, fie că sunt antibiotice sau analgezice. Prin urmare, se recomandă să nu consumați aleatoriu medicamente care nu sunt recomandate de un profesionist din domeniul sănătății.
De asemenea, unele mușcături de insecte, cum ar fi furnicile, albinele sau, probabil, viespile pot provoca alergii.
Horoscop rune 4-10 noiembrie 2024. Săptămâna următoare promite să fie una intensă pentru toate zodiile,…
Un medic din Singapore trage un semnal de alarmă cu privire la consumul de cartofi…
La 78 de ani, Angela Similea trece printr-o perioadă dificilă. După moartea celui de-al patrulea…
Potrivit unei serii de dezvăluiri surprinzătoare Dana Budeanu, cunoscută pentru opiniile sale controversate, ar fi…
Zacusca ta se poate menține proaspătă mai mult timp! Află cum să previi formarea mucegaiului…
Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…