Din cuprinsul articolului
135 de focare de pestă porcină africană sunt active în România, după ce alte 88 au fost stinse de la sfârșitul anului trecut până în prezent și au fost înregistrate 10 noi focare, potrivit Rador.
Autoritatea Națională Sanitar- Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor precizează că 16 focare erau în exploatații comerciale. Numărul total al animalelor aflate în focarele active este de peste 276.000.
Pesta porcină africană necesită, în special în ultima perioadă, atenția tuturor posesorilor de porcine din România. Este o boală extrem de contagioasă, pentru care nu există vaccin, și mortală pentru mistreți și porci domestici. Citiți care sunt metodele de prevenție, transmise de către Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, și anunțați de urgență medicul veterinar în cazul în care apar simptomele.
Anunțați URGENT medicul veterinar dacă porcul nu mănâncă și stă mult timp culcat. Limitați circulația între gospodăriile de la țară.
Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…
Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…
Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…
Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…