Din cuprinsul articolului
Tulburările de anxietate sunt cea mai frecventă formă de boală mintală, afectând doar 18% din populația americană. Se dezvoltă ca rezultat al unui set complex de factori, inclusiv personalitatea, chimia creierului, genetica și experiențele de viață. Tulburările de anxietate însoțesc adesea depresia. Tulburarea de panică este un tip de tulburare de anxietate. Atacurile de panică apar spontan și adesea atunci când nu există o amenințare reală, ci doar una percepută.
Se caracterizează prin următoarele simptome fizice:
Studiile asupra cauzelor anxietății și depresiei au constatat că dieta vă afectează în mod direct starea mentală.
Serotonina este o substanță chimică produsă de creier și intestin, numită adesea „hormonul fericirii”, deoarece promovează calmul și sentimentul de bine. Multe medicamente antidepresive comune au fost formulate special pentru a stimula producția de serotonină. Serotonina acționează ca un hormon în intestin și ca neurotransmițător în creier.
Triptofanul este un aminoacid esențial necesar pentru sinteza serotoninei. Se găsește în fructe, legume, semințe și alimente de la animale. S-a demonstrat că aportul inadecvat de triptofan reduce producția de serotonină, scăzând direct starea de spirit și afectând memoria. Fără serotonină, pot apărea multe simptome neplăcute.
Alți co-factori în sinteza serotoninei sunt vitamina B6 și fierul. Un studiu efectuat la Școala de Medicină, Stomatologie și Științe Farmacologice a Universității din Okayama a demonstrat că deficiențe semnificative ale acestor doi nutrienți existau la toți pacienții eșantion care s-au prezentat la un departament de urgență al spitalului cu atacuri de panică și cu hiperventilație.
Vitamina B6 este un nutrient esențial (îl obținem din alimentele pe care le consumăm), esențial pentru enzimele care metabolizează proteinele (ale căror componente sunt aminoacizi precum triptofanul).
B6 contribuie, de asemenea, la sinteza hemului, o componentă a hemoglobinei care conține fier. Fără suficient atât B6, cât și fier, sângele ar putea să nu producă suficientă hemoglobină, o componentă vitală a globulelor roșii. Globulele roșii sunt responsabile pentru transportul oxigenului prin sânge; dacă numărul de celule roșii din sânge este scăzut, vă puteți simți obosit și puteți avea dificultăți de respirație.
Corelația dintre nutriție și sănătatea mintală este foarte reală și măsurabilă.
Pentru a asigura o alimentație adecvată pentru a minimiza anxietatea, sunt prezentate câteva alimente pe care trebuie să le includeți în dieta obișnuită. Veți observa că unele alimente sunt bogate în toți cei trei nutrienți esențiali de care aveți nevoie pentru a produce serotonină. Natura este destul de inteligentă. Vitamina C și magneziul sunt co-factori ai triptofanului; unele dintre aceste alimente conțin toți acești nutrienți, dar o varietate de alimente luate împreună vor optimiza precursorii serotoninei, atât de importanți pentru sănătatea mintală și somnul de calitate!
Alimente cu triptofan:
Alimente cu vitamina B6:
Cu vitamina B6:
Alimente cu fier:
Dieta este doar o nuanță în imaginea complicată a sănătății mintale. Dar este singurul lucru asupra căruia avem control absolut. Îmbunătățiți-vă dieta și sănătatea mintală vă va urma!
Astrologii nu au vești bune pentru noi, cel puțin în ceea ce privește următoarele zece…
Este perfect normal ca mirosul vaginal să se schimbe în timpul ovulației. Multe femei observă…
Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…
Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…
Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…
Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…