Sari la conținut

Atacuri de panică și anxietate legate de nivelurile scăzute a acestor vitamine

depresie si anxietate
Sursă foto: Getty Images
Semnale grave pe care nu ar trebui să le ignori.

Deficitul de vitamina B

Deficitul de vitamina B (B1, B6, B7, B12, complexul B) poate contribui la depresie, anxietate și schimbări de dispoziție. Aceasta este asociată cu o perturbare a sistemului nervos, precum și a sistemului circulator.

B12/B9, sau folatul, este în prim-planul gestionării stării de spirit. Persoanele care luptă împotriva depresiei tind să aibă niveluri mai scăzute de folat (B12/B9) în sânge.

Alimente de recomandat: Folatul este prezent în legumele verde închis, fasole, mazăre, citrice și leguminoase (cum ar fi linte și fasole garbanzo).

Deficitul de magneziu

deficit de magneziu
Sursă foto: Shutterstock

Deficitul de magneziu este cunoscut pentru creșterea multor simptome legate de tulburările psihice, cum ar fi agitația, anxietatea, iritabilitatea, confuzia, insomnia, durerile de cap, halucinațiile și depresia.

Alimente recomandate: Includeți în dietă alimente bogate în magneziu, cum ar fi semințele de dovleac, ciocolata organică neagră (plus 72%) și migdalele, de cel puțin trei ori pe zi, pentru a ajuta la atenuarea unui anumit stres.

Tănasă Sabina

Sabina Tanasa, este redactor la www.doctorulzilei.ro din anul 2020, a fost colaborator la despreSpa.ro, owner and founder la MobileWish.ro și la Ulei Cocos Romania - VivaCoco. Este licentiata a Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iași si ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCURESTI

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel