Din cuprinsul articolului
Atac de panică vs atac de cord: cum să identifici diferența majoră în simptome. Atât atacurile de panică, cât și atacurile de cord apar brusc și chiar declanșează simptome similare, iar acest lucru poate deruta uneori pacientul.
Astfel, identificarea afecțiunii cu care se confruntă devine mai dificilă.
Este de ajutor să poți avea avea un sentiment de claritate asupra a ceea ce simți, deși intervenția în timp util este necesară în ambele cazuri. Mai mult, atacul de cord descrie o urgență gravă care necesită ajutor medical urgent.
Aceasta înseamnă că a fi capabil să identifici evenimentul cu promptitudine și să obții ajutor este de cea mai mare importanță. Iată cum să faci diferența între cele două afecțiuni:
Simptome comune: Durerea în piept, dificultăți de respirație, transpirația și un sentiment de groază pot însoți ambele episoade.
Diferente majore: Dr. Amir Khan din NHS UK a împărtășit „diferența majoră” care ar putea ajuta să deosebești un atac de cord de un atac de panică.
„Diferența majoră, într-adevăr, este că un atac de panică poate apărea în orice moment, chiar și atunci când te odihnești sau chiar dormi, și te poate trezi. În timp ce, în general, atacul de cord apare atunci când faci efort și durerea nu rămâne doar în piept”, a spus dr. Khan, potrivit Express UK.
„Pentru o mulțime de oameni, durerea unui atac de cord poate merge în jos pe braț, în sus în maxilar sau gât. zonă. În cazul atacurilor de panică, durerea scade în cele din urmă, în timp ce, în cazul atacurilor de cord, nu se întâmplă asta”, a adăugat el.
Dr. Amir a adăugat că, dacă nu poți determina dacă ai un atac de cord sau un atac de panică, cel mai bine este să soliciți ajutor medical. În orice caz, consultarea medicului este importantă, în loc să treci cu vederea simptomele.
Potrivit medicului, în cazul unui atac de panică, exercițiile de respirație și încercarea de a vă reorienta gândurile față de ceea ce vă provoacă stresul poate ajuta. Împărtășind o practică pentru a vă distrage mintea, dr. Amir a spus:
„Notează trei lucruri pentru care ești pozitiv sau recunoscător și concentrează-te asupra acestor trei lucruri. Și mută centrul atenției dinspre gândurile negative, punând focusul asupra lucrurilor mai pozitive.”
În cazul unui atac de cord, este important să chemi imediat o ambulanță. Potrivit Clinicii Mayo, este indicat să mesteci și să înghiți o aspirină în timp ce aștepti ajutor de urgență.
„Aspirina vă ajută să vă împiedice coagularea sângelui. Atunci când este luată în timpul unui atac de cord, ar putea reduce leziunile cardiace. Nu luați aspirină dacă sunteți alergic la aceasta sau dacă medicul dumneavoastră a spus să nu luați niciodată aspirină.”
Călin Georgescu, candidatul independent la prezidențiale, a declarat, după anunțarea exit-poll-urilor pentru primul tur al…
George Simion, candidatul AUR la alegerile prezidențiale, a anunțat duminică seara că revendică intrarea în…
Marcel Ciolacu, mesaj după rezultatele exit poll. Candidatul PSD s-a clasat pe locul 1 în…
Elena Lasconi, după ce sondajele exit-poll. Candidatul USR a avut parte de o ascensiune fulminantă…
Horoscop 25 noiembrie. Multe zodii manageriază excelent problema banilor. Cu toate acestea, există și nativi…
Răspunsurile pe care le așteaptă ROMÂNIA! Exit poll alegeri prezidențiale 2024. Cine merge în turul…