Aspirina, schimbare radicală a medicilor, nu o mai recomandă

Aspirina, schimbare radicală a medicilor, nu o mai recomandă pentru aceaste tipuri de afecțiuni.  Recomandările medicale au fost modificate în ultimii ani ca urmare a descoperirii noi legate de efectele secundare ale administrării aspirinei zilnic.

Medicii au recomandat de mulți ani celor care treceau de cincizeci de ani să înceapă să ia aspirina zilnic pentru a-i proteja de atacuri de cord și accidente vasculare cerebrale.

Aspirina, schimbare radicală a medicilor. Administrarea aspirinei în funcție de vârstă

În noile ghiduri, un grup de lucru medical a renunțat la recomandarea aspirinei zilnice ca mijloc de a preveni un prim atac de cord sau un accident vascular cerebral la persoanele în vârstă de 60 de ani și peste. Între timp, noul ghid a indicat că persoanele în vârstă de 40 până la 59 de ani ar trebui să o ia doar dacă prezintă un risc crescut de boli cardiovasculare și au fost consultate cu un medic. Experții au ajuns la concluzia că continuarea administrării aspirinei după vârsta de 75 de ani nu prezintă beneficii.

Un grup de medici care ajută la ghidarea celor mai bune practici medicale, United States Preventive Services Task Force (USPSTF), a produs noile ghiduri.

Cele mai frecvente cauze de mortalitate în rândul adulților din țara noastră sunt accidentele vascular cerebrale (AVC) și bolile coronariene, arată statisticile Organizației Mondiale a Sănătății.

Accidentele vasculare sunt și prima cauză de invaliditate, de la pacienți foarte tineri până la cei mai vârstnici. Persoanele cu risc cardiovascular sunt și cele mai predispuse la atacuri vascular-cerebrale, iar după vârsta de 55 de ani, acest risc se dublează la fiecare 10 ani. În ultimii ani, însă, AVC în cazul persoanelor tinere a crescut îngrijorător.

Prin utilizarea zilnică a aspirinei s-a demonstrat o reducere a riscul de a avea un atac de cord sau un accident vascular cerebral, dar poate crește și riscul de sângerare în stomac, intestine și creier. Riscul de sângerare este scăzut în mod absolut, dar crește odată cu vârsta.

Vicepreședintele grupului de lucru, dr. Michael Barry, profesor de medicină la Spitalul General din Massachusetts, a declarat pentru ABC News:

„Pe baza dovezilor actuale, grupul de lucru recomandă ca persoanele de peste 60 de ani să înceapă să ia aspirină pentru a preveni un prim atac de cord sau un accident vascular cerebral”.

„Deoarece probabilitatea de sângerare internă crește odată cu vârsta, potențialele daune ale utilizării aspirinei anulează beneficiile în această grupă de vârstă”.

Dr. John Wong, membru interimar al grupului de lucru, profesor de medicină și director științific la Tufts Medical Center, a declarat:

„Oamenii cu vârsta cuprinsă între 40 și 59 de ani și fără antecedente de boli cardiovasculare, dar care prezintă un risc mai mare ar putea beneficia de a începe să ia aspirină pentru a preveni un prim atac de cord sau un accident vascular cerebral. Este esențial ca ei să decidă împreună cu medicul lor dacă începerea aspirinei este potrivită pentru ei, deoarece aspirina zilnică vine cu riscuri grave.” a declarat pentru ABC News.

 

Aspirina, noile sugestii făcute de medici

 

Publicul trebuie să înțeleagă că aspirina nu oferă beneficii majorității oamenilor fără boli de inimă preexistente. Dr. Steven Nissen, un cardiolog de la Clinica Cleveland, a declarat pentru că orice beneficiu este aproximativ egal cu daunele.

Noile recomandări au fost destinate persoanelor care încă nu au început să ia aspirină în mod regulat. Conform noilor infornații se face precizarea că nu înseamnă că oamenii ar trebui să înceteze să ia aspirină dacă este prescrisă de un medic. Grupul de experți nu a furnizat instrucțiuni pentru persoanele care deja iau aspirină zilnic.

Pentru persoanele care au suferit un atac de cord, un accident vascular cerebral sau alte probleme cardiovasculare grave, noile linii directoare nu se modifică. Recomandarea de a folosi aspirina pentru a-i proteja de un al doilea eveniment rămâne aceeași.

 

Aspirina, noi recomandări privind doza zilnică

În ultimii ani, recomandările privind doza recomandată de aspirină zilnică pentru prevenirea bolilor s-au schimbat. În 2016, un grup de lucru de prevenire a recomandat aspirina persoanelor în vârstă de 50 de ani cu risc de boli de inimă pentru a preveni bolile cardiovasculare și cancerul de colon. Cu toate acestea, recomandările actuale, bazate pe cercetări suplimentare, au ajuns la concluzia că cea mai bună prevenire a cancerului de colon este screening-ul de rutină începând cu vârsta de 45 de ani.

 

Recent Posts

ZODIA care își va schimba radical viața. Astrolog: Norocul este de partea lor

ZODIA care își va schimba radical viața. Nativii dintr-o anumită zodie avea parte de transformări…

10 minute ago

10 ani de la apariţia produselor fără fum, alternative mai puțin nocive decât fumatul

Din cuprinsul articolului • „Avem ambiţia ca numărul fumătorilor să scadă substanțial până în 2030”…

31 de minute ago

Zodii care vor fi ca un butoi cu pulbere până la sfârșitul anului. Fiți pregătiți!

Sfârșitul de an aduce adesea cu sine emoții intense din cauza schimbărilor, a evenimentelor neașteptate…

50 de minute ago

Acest fruct scade acidul uric. Are proprietăți antiinflamatorii

Fructele se numără printre alimentele cu efecte ultrabenefice asupra organismului, care nu trebuie să lipsească…

o oră ago

Vine gerul puternic în România. ANM a schimbat din nou prognoza! Va ninge peste tot

Previziunile ANM se schimbă constant. Conform celor mai noi date, vremea va suferi schimbări radicale…

2 ore ago

Care sunt șansele să rămâi însărcinată în apropierea menopauzei

Multe femei asociază menopauza cu incapacitatea de a mai face copii, și este întrucâtva adevărat,…

2 ore ago

Citeste si: