Din cuprinsul articolului
În 2023, 55.000 de donatori au salvat viața a 200 de copii și adulți. Nu mai puțin de 300 de companii s-au alăturat campaniilor umanitare inițiate de Asociația „Salvează o inimă”. Contribuțiile oamenilor de afaceri s-au ridicat la peste 500.000 de euro.
,,În sfera afacerilor, succesul nu se traduce doar în cifre, ci și în impactul pozitiv pe care îl ai asupra comunității. Asociația ,,Salvează o inimă” ilustrează prin fiecare inițiativă că solidaritatea și grija față de cei aflați în situații extrem de dificile, nu sunt doar valori fundamentale ale unei societăți, ci și oportunități de a genera schimbări tangibile în viața celor vulnerabili.” E crezul ferm și dovedit de-a lungul anilor de Vlad Plăcintă, președintele Asociației Salvează o inimă.
Unul dintre obiectivele principale ale asociației a fost și rămâne acordarea sprijinului esențial copiilor și tinerilor care se confruntă cu boli grave, alături de familiile acestora. Pe parcursul acestui an resurse considerabile au fost direcționate către pacienți oncologici, copii cu dizabilități motorii ori scolioză.
În fiecare situație, echipa Salvează o inimă nu a oferit doar sprijinul financiar necesar tratamentelor ori intervențiilor chirurgicale, dar și suportul emoțional de care familia avea nevoie pentru a face față situațiilor critice în care se afla.
,,În 12 ani am derulat sute de campanii de strângere de fonduri pentru tot atâția oameni aflați în necaz. Când lupți cu așa ceva tot ce contează este transparența și determinarea. Oamenii au nevoie să știe în permanență ce s-a întâmplat cu banii lor și cum se simte pacientul pe care au ales să îl ajute. Orice donație înregistrară, orice contract de sponsorizare semnat, orice factură achitată – totul poate fi verificat cu ușurință on-line. Am investit în digitalizarea procesului de fundraising, astfel încât accesul la informațiile de interes public să fie foarte facil.” Ne-a mărturisit Vlad Plăcintă.
În perspectiva anului 2024, Asociația ,,Salvează o inimă” își concentrează eforturile pe creșterea impactului asupra vieților copiilor aflați în situații medicale critice. Planurile includ extinderea programelor de sprijin pentru copii și familiile lor greu încercate, consolidarea și dezvoltarea de noi parteneriate cu oamenii de afaceri care împărtășesc valorile și viziunea asociației. O astfel de colaborare este esențială pentru atingerea acestor obiective ambițioase.
În plus, față de implicarea în campanii și donații directe, companiile pot sprijini Asociația ,,Salvează o inimă” prin donații din impozitul pe profit conform Legii 227/2015 privind Codul Fiscal din România. Legea le oferă companiilor posibilitatea de a direcționa o parte din impozitul pe profit către entități nonprofit.
Companiile pot contribui astfel la sprijinirea cauzelor sociale în care cred, inclusiv aceea de a ajuta copiii și familiile aflate în situații medicale dificile. Este o modalitate excelentă prin care mediul de afaceri poate aduce un impact pozitiv semnificativ în comunitate și poate susține activitățile caritabile.
Pluto a intrat în Capricorn pe 1 septembrie și va rămâne acolo până pe 19…
Cancerele denumite în mod colectiv cancere ale capului și gâtului se dezvoltă de regulă în…
În conformitate cu US National Library of Medicine, Medline Plus, demența este o afecțiune care…
Gala Performerilor în Sănătate este unul dintre evenimentele de amploare pe care revista Capital le…
Înconjurată de mister și teamă, vrăjitoria sau magia neagră a fascinat și a îngrozit culturi…
De data aceasta, meteorologii ANM au avut dreptate și, efectiv, de miercuri seara condițiile meteorologice…