Asexualitatea atinge în medie 1% din populaţia de pe glob, însemnând acei oameni cărora le lipseşte atracţia sexuală pentru orice sau oricine.
Dr. Nicole Prause este de părere că asexualitatea este descrisă de experţi ca fiind o orientare sexuală, însă aceasta este foarte greu de înţeles. Orientarea sexuală înseamnă modelul referenţial la caere ne raportăm – suntem atraşi de femei, bărbaţi sau de ambele sexe. Eroticul se găseşte la intersecţia dintre corp, minte şi spirit în timp ce atracţia şi orientarea sexuală variază în funcţie de emoţii, aspecte fizice şi romantism.
Pruase explică – „Orientarea sexuală se reduce la 3 factori : comportamente, emoţii şi cunoştiinţe”
În ediţia din 1980 a Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders era inclusă patologia unei dorinţe sexuale scăzute, care avea ca efect stres şi relaţii interpersonale dificile.
Dr. Lori Britto de la University of British Columbia spune că asexualitatea şi libidoul scăzut sunt lucruri diferite. Ea a descoperit într-un studiu din 2014, că oamenii asexuali pot simţi dorinţă sexuală, dar că pur şi simplu nu simt nevoia să o exteriorizeze şi nu simt niciun fel de frustrare din cauza asta, de aceea, nu este caracterizată ca o disfuncţie sexuală.
A.
Numerologul Mihai Voropchievici a făcut previziuni astrologice, în cadrul emisiunii Adevăruri ascunse, horoscopul pentru săptămâna…
Alegeri prezidențiale 2024. Românii și-au votat președintele. Surprinzător, însă lupta pentru Cotroceni este foarte strânsă între…
Călin Georgescu a făcut scufundări în apa rece ca gheața a unui lac din Austria.…
Călin Georgescu, un candidat independent cu viziuni pro-ruse și ultra-naționaliste, conduce surprinzător în rezultatele parțiale…
Călin Georgescu, candidatul independent la prezidențiale, a declarat, după anunțarea exit-poll-urilor pentru primul tur al…
George Simion, candidatul AUR la alegerile prezidențiale, a anunțat duminică seara că revendică intrarea în…