Asemănări uluitoare între ALIMENTE și ORGANELE din corpul uman

Asemănări uluitoare între ALIMENTE și ORGANELE din corpul uman. Nutriția este extrem de importantă pentru starea de sănătate a organismului.

Studiile în acest doemniu au mers chiar mai departe, după ce s-a observat că există anumite alimente care se aseamănă unor organe, pentru care prezintă beneficii inegalabile.

Dincolo de aspectul științific sau mai puțin științific al acestui punct de vedere, un lucru este cert: natura ne-a oferit întotdeauna cele mai bune soluţii, iar aceste alimente în niciun caz nu ne fac rău!

Pentru prima dată asemănările dintre unele alimente şi organele omului, precum şi beneficiile acestor vegetale, au fost concretizate abia în secolul XVII, în cartea “Signatura Rerum” (Semnătura Tuturor Lucrurilor). Germanul Jakob Böhme este cel care pune pe hârtie aceste teorii, în care este explicată asemănarea dintre alimente şi organele omului, ca o semnătură lăsată de Dumnezeu, creând întâi natura – o sursă perfectă pentru toate nevoile omului.

Iată mai jos câteva asemănări uluitoare dintre alimente şi părţi ale corpului uman.

 

Asemănări între alimente și organe: Morcovul și ochii

Este uimitor cum morcovul este benefic în special vederii, având o concentraţie mărită de betacaroten – precursorul vitaminei A. Oamenii nu ar putea vedea fără această vitamină, care este esenţială pentru celulele din retină, necesare vederii.

Nuca și creierului uman

Nucile se aseamănă creierului şi chiar prezintă beneficii pentru sistemul nervos. Aspectul miezului de nucă imită incredibil aspectul creierului uman, reprezentând fidel cele două emisfere, creierul mic (în zona unde jumătăţile de miez sunt unite), chiar şi pliurile se aseamănă neocortexului.

Nucile nu sunt degeaba considerate “hrană pentru creier”, acestea sunt bogate în acizi graşi omega ce protejează creierul şi ajută în prevenţia bolilor mintale şi a bolii Alzheimer. Mai mult decât atât, nucile conţin vitamine esenţiale bunei funcţionări a creierului şi se pare că un consum moderat de nuci ajută în prelungirea duratei de viaţă a neuronilor.

 

Asemănări între alimente și organe: Fasolea seamănă cu un rinichi

Fasolea este bogată în nutrienţi, însă are un indice glicemic mic. Consumul moderat de fasole ajută în scăderea tensiunii şi menţine nivelul zahărului în sânge normal – ceea ce protejează rinichii.

Ceapa și celulele

Ceapa arată ca celulele din corpul uman şi are rolul de a curăţa toxinele din aceste celule, dar şi straturile epiteliale ale ochilor.

Avocado și uterul

Vinetele, perele şi avocado au o formă asemănătoare uterului. Potrivit studiilor, un avocado consumat săptămânal previne cancerul cervical şi echilibrează hormonii.

Asemănări între alimente și organe: Citricile și sânii

Citricele seamănă cu glandele mamare, iar consumarea lor poate preveni, de asemenea, cancerul.
Asemănarea dintre grapefruit sau portocale şi glandele mamare este mai mult decât o simplă coincidenţă, de fapt, fructele citrice ajută mişcarea limfei în şi dinspre sâni. În plus, grapefruitul conţine limonoid, care împiedică dezvoltarea cancerului de san. Grapefruitul mai este eficient şi în eliminarea celulitei.

Ghimbirul şi stomacul

Rădăcina de ghimbir oarecum arată ca stomacul. Mirosul pătrunzător şi gustul contribuie la combaterea bolilor şi simptomelor de intoxicaţie alimentară. Cercetătorii danezi au descoperit că rădăcina de ghimbir suprimă greaţa şi vărsăturile, chiar şi în cazurile grave care necesită spitalizare. Acesta ameliorează greţurile de dimineaţă din timpul sarcinii, reduce gazul, tratează inflamația şi are un efect de ameliorare în boli digestive.

 

Roşia se aseamănă inimii

Roşia are culoarea sângelui, prezintă patru camere ca şi inima şi este bogată în antioxidanţi şi licopen – o substanţă ce îi conferă culoarea roşie, dar totodată ajută în prevenţia tuturor bolilor cardio-vasculare.

Roşia ajută în menţinerea tensiunii normale a arterelor, menţine fluiditatea sângelui şi scade riscul pentru ateroscleroză.

 

Asemănări între alimente și organe: Ciuperca secționată se asemăna cu urechea umană

Nu este întâmplător faptul că ciupercile ne ajută să ne menţinem auzul. Ciupercile conţin substanţe care ajută în menţinerea elasticităţii timpanului, dar şi vitamina D, esenţială pentru sănătatea oaselor din urechea medie de exemplu.

Rubarba seamănă cu un os

Nu este întâmplătoare această asemănare. Rubarba este bogat în calciu, siliciu şi vitamina D – esenţiale pentru menţinerea sănătăţii oaselor

Mai mult decât atât, nu este o întâmplare nici faptul că rubarba conţine 23% sodiu, iar oasele conţin tot 23% sodiu.

Rubarba este indicată atât copiilor, cu oase în formare, cât şi adulţilor, pentru menținerea sănătăţii sistemului osos.

Recent Posts

Horoscop rune 4-10 noiembrie 2024: Zodia care primește o veste neașteptată

Horoscop rune 4-10 noiembrie 2024. Săptămâna următoare promite să fie una intensă pentru toate zodiile,…

3 ore ago

Avertismentul unui medic: Acest tip de cartofi te pot ucide. Cum îi recunoști

Un medic din Singapore trage un semnal de alarmă cu privire la consumul de cartofi…

3 ore ago

Angela Similea și-ar fi pierdut casa din cauza datoriilor. Unde a ajuns să locuiască artista

La 78 de ani, Angela Similea trece printr-o perioadă dificilă. După moartea celui de-al patrulea…

4 ore ago

Dana Budeanu s-ar fi căsătorit în secret cu fiul unui politician influent

Potrivit unei serii de dezvăluiri surprinzătoare Dana Budeanu, cunoscută pentru opiniile sale controversate, ar fi…

4 ore ago

Trucul care te ajută să previi formarea mucegaiului în borcanele de zacuscă

Zacusca ta se poate menține proaspătă mai mult timp! Află cum să previi formarea mucegaiului…

5 ore ago

Aceste pensii vor fi recalculate după o nouă formulă – ce sume vor primi în plus beneficiarii

Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…

5 ore ago

Citeste si: