Pentru ca apa alcalina are un nivel mai ridicat al pH-ului, poate neutraliza acidul din fluxul sanguin, poate stimula metabolismul si poate ajuta organismul sa absoarba mai eficient nutrientii. In plus, aceasta apa ar preveni cancerul, artrita, precum si alte boli degenerative.
Beneficiile apei alcaline
Apa alcalina are in compozitia sa mai mult oxigen si minerale alcaline fata de apa acida sau neutra. Iata cateva dintre cele mai importante beneficii ale apei alcaline.
- Detoxifiaza. Consumul de apa alcalina neutralizeaza aciditatea si indeparteaza reziduurile acide din celule si tesuturi. Elimina toxinele acumulate in organism ca urmare a consumului anumitor alimente, a unor medicamente si previne procesul natural de imbatranire. Reziduurile acide colectate in organism pot conduce la grave conditii de sanatate.
- Hidrateaza. Apa alcalina te ajuta sa redobandesti sanatatea optima pentru ca este mult mai usor absorbita la nivel celular, hidratand astfel organismul.
- Oxigeneaza. Apa alcalina actioneaza precum un antioxidant, neutralizand radicalii liberi. Apa alcalina poate neutraliza in mod eficient si bloca actiunea negativa a radicalilor liberi. In plus, apa alcalina transforma radicalii liberi in oxigen pe care corpul il poate utiliza pentru a produce energie. Celulele canceroase nu pot supravietui intr-un mediu oxigenat, alcalin.
- Alcalinizeaza pH-ul. Apa alcalina ajuta la echilibrarea pH-ului organismului care tinde sa fie acid ca urmare a alimentatiei, stresului si expunerii la toxinele din mediul inconjurator. Mediul alcalin este cel normal pentru sanatatea unei persoane.
- Imbunatateste sistemul imunitar maximizand capacitatea organismului de a lupta impotriva bolilor.
Pregateste-ti chiar tu apa alcalina
Puteti obtine apa alcalina chiar la domiciliu. Utilizati un ulcior mai mare, de sticla, in care sa puneti fie apa potabila de la robinet, fie apa potabila imbuteliata sau chiar apa distilata. Nu umpleti insa intreg recipientul, pentru a putea amesteca. Adaugati o lingurita de bicarbonatde sodiu in recipient si amestecati bine. Testati apoi pH-ul apei cu un test special, pe care il gasiti de obicei la magazinele specializate, de exemplu la cele unde se vand piscine. Nivelul apei trebuie sa fie undeva intre 8,5-9%. Daca, in urma testarii, apa nu are inca acest pH, mai adaugati putin bicarbonat. Puteti baga recipientul in frigider si amestecati de fiecare data cand vreti sa beti.
Apa alcalina cu lamaie
Lamaile reprezinta singurul aliment din lume care este anionic, adica are un electron in plus. Atunci cand consumati limonada, organismul reactioneaza la proprietatile lamaiei transformand apa in apa alcalinizata, pe masura ce organismul o digera. Tot ce trebuie sa faceti este sa umpleti din nou un recipient cu apa si sa taiati o lamaie in opt parti egale. Puneti bucatile de lamaie in apa, fara insa a le stoarce. Acoperiti recipientul si lasati-l pentru 8-12 ore la temperatura camerei. In acest mod veti obtine apa alcalina