Așa poți scăpa de ochelari. Cele mai bune remedii care corectează problemele de vedere

Folosirea intensivă a calculatoarelor, stresul zilnic şi modul de viaţă dezechilibrat determină apariţia diverselor afecţiuni oculare, boli care uneori ajung să nu mai poată fi vindecate. Datorită proprietăţilor antiinflamatoare şi antiseptice, unul dintre cele mai bune remedii pentru mărirea rezistenţei la infecţii la nivelul ochilor este seva de viţă-de-vie, aşa-numitul plâns al viţei.

Se recomandă să se folosească trei-patru picături în fiecare ochi, de trei ori pe zi, dimineaţa, la prânz şi seara. Seva se recoltează doar primăvara, când se taie corzile de viţă, iar la fiecare capăt se leagă o sticluţă în care se colectează seva. Se păstrează în recipiente închise la culoare, la rece. Pentru mărirea acuităţii vizuale şi corectarea deficienţelor de vedere se recomandă o cură de o lună cu spirulină. Se iau opt capsule pe zi, în două reprize.

Pentru limpezirea ochilor este ideală mierea de salcâm, cu care se unge colţurile interne ale ochilor. Deşi se va simţi o usturime uşoară, ochii nu se vor şterge. Un bun adjuvant în combaterea cataractei în fază incipientă sunt compresele cu ceai preparat din seminţe de fenicul, seminţe de morcovi, frunze de rostopască şi flori de gălbenele. Pentru prepararea ceaiului, plantele se infuzează zece minute, iar seminţele se vor fierbe timp de un sfert de oră. Se folosesc comprese cu ceai strecurat şi răcit, care se utilizează 30 de minute.

Foarte puternice în lupta cu miopia, mai ales cea progresivă şi astigmatismul, sunt frunzele de corn. Se prepară o infuzie din două linguriţe cu frunze uscate la un pahar cu apă, la care se adaugă o linguriţă cu sare. Cu acest preparat se fac zilnic spălături oculare. Tratamentul durează două luni.

Pentru că este un puternic antialergic, muşeţelul este un remediu minunat contra blefaritei şi a conjunctivitei alergice. De asemenea, planta este folosită cu succes şi ca adjuvant în tratarea infecţiilor oculare. În acest caz se foloseşte infuzie combinată, preparată din trei linguriţe cu plantă la un pahar cu apă. Compresele cu muşeţel sunt foarte bune şi pentru ochii obosiţi sau suprasolicitaţi. Pentru oboseala şi înroşirea ochilor se foloseşte şi infuzia de pătrunjel, preparată astfel: se toarnă 500 ml apă fiartă peste o legătură de pătrunjel verde şi se lasă vasul acoperit o oră, apoi compoziţia se strecoară şi se răceşte. Se aplică sub formă de comprese timp de o jumătate de oră. Pentru o eficienţă maximă se consumă zilnic două-trei căni cu ceai de coada-şoricelului. Persoanele care suferă de clipiri dese ale pleoapelor pot consuma zilnic grâu încolţit şi pot folosi comprese pe pleoape timp de 20 de minute cu decoct de fenicul.

Cătina verde previne slăbirea vederii
Specialiştii afirmă că foarte importantă în bolile oculare este şi alimentaţia, cătina, polenul de albine, dar şi afinele, murele şi coacăzele negre fiind considerate aliment-medicament. Un rol exemplar în regenerarea ochilor îl are cătina, datorită conţinutului mare de vitamina A. Pentru prevenirea afecţiunilor oculare se vor consuma fructe de cătină verde, amestecate cu miere, 30 g pe zi. La fel de benefice pentru ochi sunt şi morcovii, pătrunjelul, soia sau năutul, consumate în stare crudă. Cu rol excepţional în menţinerea diabetului, boală ce provoacă afecţiunile oculare, sunt afinele, murele sau coacăzele negre, ce îmbunătăţesc vederea pe timpul nopţii şi protejează ochii de îmbătrânire. De asemenea, o linguriţă cu polen consumată zilnic este un alt mijloc de prevenire şi combatere a afecţiunilor oculare ale copiilor şi adulţilor. Pentru tratarea şi profilaxia vederii slabe se administrează câte o jumătate de linguriţă cu polen, de două-trei ori pe zi, timp de o lună.

 

Recent Posts

Capital Top 100 Performeri din Sănătate. Psihologul Sînziana Burcea, despre metoda MIFNE: Este o noutate pentru întreg GLOBUL

Capital Top 100 Performeri din Sănătate. Psihologul Sînziana Burcea, despre metoda MIFNE: Este o noutate…

13 minute ago

Aceste zodii intră în cea mai puternică perioadă a vieții lor în 2025

Ar fi frumos dacă viața ar curge mereu ca laptele și mierea, dar din păcate…

43 de minute ago

Spitalul de Recuperare Medicală `Sfântul Sava` – premiat de Capital Top 100 Performeri în Sănătate

La cea de-a doua ediție, gala Capital Performers în Sănătate a acordat aseară un premiu…

52 de minute ago

Simptome ale demenței care apar în viața de zi cu zi. Mulți le ignoră până e prea târziu

Deși pierderea memoriei reprezintă deseori un prim semn al maladiei, demența se mai poate manifesta…

o oră ago

Predicția din 1995 a lui Bill Gates care s-a adeverit: de ce nimeni nu a luat-o în serios

În 1995, când Microsoft era încă o companie emergentă, co-fondatorul acesteia, Bill Gates, a participat…

2 ore ago

Pacient cu cancer intestinal: ‘Am crezut că am un hemoroid’

Când a fost diagnosticat, Joshua Sanchez suferea de cancer intestinal în stadiul patru. "La început,…

2 ore ago

Citeste si: