Din cuprinsul articolului
„Am incercat asta pe propriul corp si efectiv am ajuns sa mananc de nevoie, nu de foame. Corpul tau functioneaza in 2 moduri ancestrale care l-au tinut in viata sute de mii de ani in conditii de salbaticie. Sa le spunem:
1. Mod de achizitie2. Mod de consum”, a scris dr. Pautov.
„Primul mod se intampla vara; este cald, este soare, cresc toate dulcegariile in copaci; te urci in copac si te saturi => deodata toata glucoza si fructoza din fructe se absoarbe in sange, creste glicemia la cer, bubuie pancreasul de insulina iar toata insulina asta iti impinge glucoza in celule si asa se fomreaza grasimea care se depune; ea se depune pentru iarna, cand teoretic nu vei mai avea resurse; si aici e un secret!Insulina va impinge MAI MULTA glucoza in celule decat ar trebui; astfel, imediat dupa masa faci HIPOGLICEMIE + FOAME! => asa corpul te motiveaza sa te urci din nou in copac, ca sa faci acea ACHIZITIE iar… si iar … si iar; pentru ca fructele nu vor sta mult in copaci iar tu trebuie sa consumi cat de mult poti. Astfel faci acei colacei care raman rezerva ta pentru iarna. Cam asa arata si mesele noastre zilnice: pline de carbohidrati simplii, corpul ii depune si iar ne da senzatia de foame.
Al doilea mod – cel de consum – se intampla iarna: nu mai avem nici fructe nici dulcegarii; maxim carne, grasimi si uneori legume; si toate astea rar; corpul nu mai are glucoza si nu mai secreta exces de insulina, insa trece in starea de KETOZA – cand corpul tau nu mai consuma glucide pentru energie ci direct grasimi.
Aici corpul nu mai are nevoie de senzatia de foame, stie ca nu il ajuta la nimic; ba din contra, reduce din senzatia de foame pentru a nu-si consuma imediat rezervele de alimente.
Cum ajungi in modul 2? Printr-„un fel de keto-fasting”; fasting = adica mananci doar 6-8 ore/ zi si Keto = adica renunti la carbohidrati, DAR!, nu la toti, ci doar la cei care se absorb rapid: paine, fainoase, cartofi, orez, dulciuri, ciocolata, miere, inghetata, fructe f dulci, pateuri, cornulete, covrigi si covrigei, si tot asa;Ce mananci: legume, salate cu ulei de masline, grasimi ( avocado, lactate fermentate, kefir, ulei de masline, oua, nuci, seminte, peste, ulei de cocos) si carne ( carne maxim de dimensiunea propriei palme / zi).Dupa 3-4 zile senzatia de foame, in special cea de seara, efectiv DIS-PA-RE! Si atunci incepi sa mananci ce e sanatos si ce conteaza, nu ce iti ghideaza foamea printr-un sistem de achizitie prost inteles de corpul tau.
PS: nu faceti nimic extrem cu corpul vostru; incepeti orice schimbare treptat, pas cu pas, si ascultati de corpul si de medicul dvs”, este sfatul medicul Mihail Pautov.
Zacusca ta se poate menține proaspătă mai mult timp! Află cum să previi formarea mucegaiului…
Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…
La cinci ani de la decesul unui pacient internat în secția de terapie intensivă, Spitalul…
Adrian, un român stabilit în Spania, a scăpat ca prin minune din inundațiile care au…
Un avocat dezvăluie motivul tulburător pentru care polițiștii ating portbagajul sau partea din spate a…
Ce bani primești în plus la pensie de la 1 ianuarie dacă ai între 1.281…