Cercetătorii susţin că o oră de somn după prânz poate îmbunătăţi performanţele creierului ca şi cum ar fi cu cinci ani mai tânăr.
Cercetătorii de la Universitatea din Pennsylvania au descoperit că somnul de după-amiază îmbunătăţeşte gândirea şi memoria oamenilor, creierul lucrând ca şi cum ar fi cu cinci ani mai tânăr, notează Independent.
Echipa a studiat 3.000 de vârstnici din China, analizându-i pe cei care dormeau după-amiază. Participanţilor le-a fost oferită sarcina de a rezolva probleme de matematică şi de a desena conturul unei forme. Cercetătorii au descoperit că persoanele care dorm după prânz au avut performanţe mult mai bune faţă de cei care nu dormeau în timpul zilei.
În total, 60% dintre persoanele implicate în studiu dormeau după prânz, timpul de odihnă fiind în medie de 63 de minute.
Studiul sugerează că o oră este cea mai adecvată perioadă de timp pentru odihna din timpul zilei, personele care au dormit mai mult sau mai puţin au avut rezultate mult mai proaste în cadrul testelor. Cercetătorii susţin că odihna de după-amiază de maxim o oră îmbunătăţeşte performanţele creierului ca şi cum ar fi cu cinci ani mai tânăr.