Categories: Expertul zilei

AȘA dispare cancerul. Medic român: Pacientul poate fi considerat vindecat

Din cuprinsul articolului

Metodă nouă în ceea ce privește cancerul. Adrian Dijmărescu, medic, a vorbit în cadrul unui interviu despre o nouă abordare în medicină.

„La orice mică suspiciune endoscopică sau la nivelul unor analize de sânge, o suspiciune de potențial cancer de colon, în acel moment, trebuie efectuată obligatoriu și o examinare CT abdomino-pelvină, de preferat cu un protocol dedicat.

Dacă este să împărțim cadrul colic și rectul, pentru examinarea cadrului colic cea mai bună metodă este examinarea CT, însă, când vorbim de un cancer la nivel rectal sau la nivelul canalului anal, aici lucrurile se schimbă puțin, pentru că putem folosi examinarea prin rezonanță magnetică cu protocol dedicat pentru rect”, a spus medicul Adrian Dijmărescu în cadrul unui interviu acordat DCNews și DCMedical.

„Decizia terapeutică la nivel rectal este mai complexă, deoarece este un segment terminal și poate lăsa un pacient cu o colostomă pe viață, deci este foarte important să faci o apreciere foarte bună a unui cancer la acest nivel, pentru ca și chirurgul să-și poată customiza tehnica folosită”, a explicat medicul.

Abordare nouă în medicină

„În momentul de față, există o abordare mai nouă, apropo de cancerul rectal. Dacă este descoperit într-un stadiu incipient, există o variantă numită watch and wait, adică l-ai diagnosticat, îi faci radioterapie, și îl urmărești prin rezonanță magnetică, la intervale scurte.

Un cancer foarte mic la nivelul colonului, prin radioterapie, poate să dispară. Dacă l-ai urmărit prin rezonanță magnetică un interval de timp și acesta nu a reapărut, pacientul poate fi considerat vindecat și astfel nu mai este nevoie de chirurgie”, a spus medicul Adrian Dijmărescu, precizând că este o abordare „relativ nouă”.

„În momentul în care abordezi astfel un pacient, ai nevoie de un protocol dedicat pentru această patologie, ai nevoie de un aparat performant pentru a evalua și, bineînțeles, ai nevoie ca pacientul să fie evaluat în special de același medic, pentru a putea cuantifica leziunea în timp”, a subliniat medicul.

Recent Posts

Zodiile care termină anul 2024 în forță. Află cine sunt favoritele astrelor și ce le rezervă viitorul!

Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…

8 minute ago

Oameni cu abilități excepționale care sfidează limitele umane. Ei fac imposibilul să pară posibil

În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…

38 de minute ago

Beneficiile postului pentru sănătatea fizică și psihică. Ce îmbunătățiri apar în minte și în trup

Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…

o oră ago

Screening-uri și teste medicale de care aveți nevoie în funcție de vârstă

Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…

2 ore ago

Cele mai bune remedii pentru răceală și gripă care îți stimulează imunitatea. Le poți face singur acasă

Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…

2 ore ago

Horoscop 22 noiembrie. Avertismente pentru Lei și Gemeni: fără călătorii lungi și fără muncă în exces

Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…

3 ore ago

Citeste si: