Din cuprinsul articolului
Portocalele se află pe lista celor mai iubite fructe, la nivel mondial. Acestea sunt căutate mai ales în sezonul rece datorită conținutului ridicat de vitamina C și nutrienți esențiali pentru întărirea sistemului imunitar.
Aceste fructe conțin aproximativ 170 de substanțe fitochimice și peste 60 de flavonoide cu proprietăți antiinflamatoare și antioxidante, fiind un aliat de încredere împotriva bolilor și răcelilor.
Iată câteva beneficii pe care portocalele ți le pot aduce:
- reglează tensiunea arterială, scad riscul de afecțiuni cardiovasculare și mențin inima sănătoasă
- posibile efecte anticangerigene, datorită conținutului de antioxidanți
- stimulează producția de colagen (responsabil pentru prevenirea îmbătrânirii premature)
- previn apariția acneei
Într-adevăr, portocalele pot aduce beneficii importante pentru sănătate, însă ce știai despre coaja acestora? Iatâ câteva motive să nu o mai arunci de acum!
Cu toate acestea, portocala trebuie să fie de origine ecologică pentru a ne asigura că învelișul acesteia nu a fost tratat cu pesticide.
Ce beneficii are coaja de portocală?
Scade colesterolul
Fitochimicalele și flavonoidele din coaja de portocală fac din aceasta un remediu natural împotriva colesterolului. Acești antioxidanți contribuie la curățarea arterelor și previn formarea plăcii lipidice care provoacă blocaje și cheaguri.
Portocala oferă beneficii pentru sănătatea cardiovasculară, deoarece scade riscul de hipertensiune arterială, atacuri de cord și accident vascular cerebral.
Are proprietăți antibacteriene
Extractele naturale ale acestui ingredient au o concentrație mare de compuși fenolici și antioxidanți care le conferă calități antimicrobiene și bactericide. Acești compuși sunt eficienți atât intern, cât și extern, eliminând o serie de agenți patogeni dăunători, inclusiv E. coli sau Listeria monocytogenes, scrie dozadesanatate.ro.
Ajută la vindecarea problemelor digestive
Se estimează că 100 g de coajă de portocală furnizează până la 10,6 g de fibre alimentare, un nutrient esențial pentru îmbunătățirea sănătății digestive. Fibrele contribuie la reglarea tranzitului intestinal și, astfel, combat multe afecțiuni comune, precum constipația. Aportul său regulat reduce tranzitul intestinal lent și favorizează eliminarea deșeurilor care sunt reținute în colon.