Din cuprinsul articolului
Artrita reumatoidă, cunoscută și sub denumirea de reumatism, este o afecțiune autoimună care provoacă dureri articulare, inflamație și leziuni diferitelor părți ale corpului. În cazul artritei reumatoide, daunele se întâmplă de obicei pe părți ale corpului și nu doar pe o parte.
Prin urmare, dacă unul dintre picioarele dvs. este afectat de artrită reumatoidă, celălalt picior va fi și el afectat de afecțiune. Medicii folosesc, de asemenea, acest simptom ca una dintre modalitățile de a diferenția artrita reumatoidă de alte forme de artrită, cum ar fi osteoartrita.
Există diferite tipuri de opțiuni de tratament disponibile pentru artrita reumatoidă, cu toate acestea, acestea sunt eficiente numai dacă afecțiunea este detectată devreme. Și pentru depistarea precoce, este important să cunoașteți semnele și simptomele afecțiunii.
Este o afecțiune cronică, iar simptomele majore ale afecțiunii sunt durerea și inflamația articulațiilor.
Există anumite perioade în care durerea și inflamația cresc și aceasta se accentuează și se exacerbează, în timp ce, pe de altă parte, când simptomele dispar complet, se numește remisie.
Afecțiunea afectează de obicei articulațiile mâinilor, genunchilor și încheieturilor, cu toate acestea, în cazuri severe, poate afecta și organe și țesuturi din tot corpul.
Iată câteva dintre cele mai comune semne și simptome ale artritei reumatoide.
1. Rigiditate la mai mult de o articulație
2. Durere în mai mult de o articulație
3. Umflare și inflamație în mai mult de o articulație
4. Slăbiciune
5. Oboseală
6. Pierderea funcției articulare
7. Deformări la nivelul articuluției
8. Simptome similare în ambele părți ale corpului
Când observați aceste semne și simptome, asigurați-vă că nu le ignorați, deoarece atunci când este detectată în stadiile incipiente, afecțiunea poate fi tratată și controlată.
Există mai multe tipuri de artrită reumatoidă:
Nu există un tratament permanent pentru artrita reumatoidă, cu toate acestea, remiterea simptomelor este posibilă dacă afecțiunea este detectată devreme și există un tratament adecvat pentru aceasta, folosind medicamente antireumatice modificatoare ale bolii (DMARD).
1. Medicamente: medicul dumneavoastră vă va prescrie probabil aceste medicamente în funcție de severitatea afecțiunii și de cât timp ați avut RA.
2. Terapie: medicul dumneavoastră vă poate trimite la un terapeut care vă poate învăța exerciții care vă vor ajuta să vă mențineți articulațiile flexibile.
Acesta vă poate sugera, de asemenea, modalități de a vă îndeplini sarcinile zilnice care vă avantajează articulațiile
3. Chirurgie: Aceasta este una dintre ultimele opțiuni pe care medicii le-ar putea sugera pentru artrita reumatoidă.
Medicul dumneavoastră vă va cere să suferiți o intervenție chirurgicală care vă ajută să vă reparați articulațiile deteriorate. Aceste intervenții chirurgicale pot ajuta la reducerea durerii, precum și la îmbunătățirea capacității de funcționare a articulațiilor.
Intervențiile chirurgicale pentru artrita reumatoidă pot include una sau mai multe dintre următoarele proceduri.
Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…
În săptămâna 4-11 noiembrie 2024, Cristina Demetrescu a explicat că intrarea lui Marte în zodia…
La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…
Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…
Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…
Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…