Artrita sau alte afecțiuni similare care afectează articulațiile afectează milioane de oameni din întreaga lume. Oamenii de toate vârstele pot suferi de această problemă de sănătate, inclusiv copiii, deși există câțiva factori de risc modificabili care pot ajuta la prevenirea afecțiunii.
Artrita nu este o singură boală, ci mai degrabă o modalitate de a face referire la durerile articulare sau la bolile articulare. Există mai mult de 100 de tipuri de artrită și afecțiuni asociate. În prezent, NHS observă că nu există un remediu pentru artrită, dar există multe tratamente care pot ajuta la încetinirea acesteia. Într-adevăr, anumite alimente pot ajuta sau pot declanșa probleme cu artrita.
Fran McElwaine, un medic funcțional în sănătate și antrenor în longevitate, spune că trucul este să eviți alimentele care provoacă inflamație.
Pe scurt, expertul în sănătate spune că alimentele ultraprocesate „conțin un cocktail de alte ingrediente care pot fi extrem de inflamatorii pentru mulți oameni”.
Aceste alimente tind să includă zahăr, gluten, lactate, soia, uleiuri din semințe, îndulcitori artificiali, conservanți alimentari, coloranți și alți aditivi.
Fran notează: „Dacă ar fi un lucru pe care mi-aș sfătui clienții să-l evite, este zahărul și toți carbohidrații foarte procesați.”
Ea sugerează că „aceste alimente provoacă creșteri uriașe ale zahărului din sânge, care creează o cascadă” de reacții care duc la o serie de boli inflamatorii, inclusiv artrita.
Deși există anumite alimente pe care este o idee bună să le evitați, Clinica Cleveland spune: „Mâncarea este un medicament. Dacă te lupți cu durerea cauzată de artrită, consumul de alimente care au proprietăți antioxidante, antiinflamatorii și analgezice – împreună cu orice medicamente sau alte tratamente recomandate de medicul tău – te pot ajuta.”
NHS îi încurajează pe cei care trăiesc cu artrită să aibă o dietă sănătoasă și echilibrată și să mențină o greutate sănătoasă. Acesta explică că dietele ar trebui să includă o varietate de alimente din toate cele cinci grupe de alimente.
Acestea sunt fructele și legumele, alimentele bogate în amidon și carnea, peștele, ouăle și fasolea. Organismul de sănătate adaugă că ar trebui să includeți lapte și produse lactate și alimente care conțin grăsimi și zahăr.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…