Arpacașul, sursă excelentă de colagen. Slăbește, întinerește, este bun la gust. Pielea, părul, unghiile și articulațiile vor fi mai sănătoase.
Arpacașul are proprietăți incredibile, fiind o sursă excelentă de colagen. Poate părea ciudat, dar așa este. Este vorba de arpacașul de orz, dar și cel de grâu este foarte bun.
Ei bine, acest aliment este capabil sa compenseze deficitul de colagen din corpul feminin si sa il intinereasca cu cativa ani. Mai mult decât atât, pielea, parul si unghiile voastre pot fi acum sanatoase si tinere cu ajutorul acestor boabe decorticate de orz.
Datorită colagenului, articulațiile, oasele și tendoanele noastre vor fi mai sănătoase și mai puternice.
Este interesant faptul ca, in trecut, arpacasul din orz era considerat o delicatesa, pe care si-o permiteau doar demnitarii. Acum, acesta este la indemana oricui și poate fi gasit cu usurinta in comert.
Proprietățile arpacașului
Contine o cantitate mare de substante nutritive care sunt necesare pentru functionarea normala a organismului iar arpacasul fiert este denumit in popor ”terciul frumusetii”.
Aceasta cereala contine o cantitate enorma de lizina – aminoacidul care participa activ la sinteza colagenului, ce contribuie la mentinerea elasticitatii pielii, impiedicand, astfel, formarea ridurilor.
Inca un motiv bun de a include arpacasul in meniul nostru este dat și de cantitatea mare de vitamine pe care acesta la contine: A, PP, E si vitaminele grupului B, notează
andreearaicu.ro. De altfel, consumul regulat al terciului din arpacas nu contribuie doar la mentinerea frumusetii pielii, ci si la scaderea in greutate. Acest aliment satios si hipocaloric este bogat in celuloza si proteine.
„Terciul frumuseții”
Bun la gust și sățios, terciul se prepară destul de ușor. Avem nevoie de un pahar de arpacaș de orz, un litru de apă și doi litri de lapte.
Se curăță de impurități, se spală bine și se lasă în apă rece la înmuiat minimum 12 ore sau peste noapte.
Se spală iar și se acoperă cu lapte cald apoi se pune pe foc mic. Se aduce în punctul de fierbere și se acoperă. Se lasă la fiert în baie de aburi timp de trei ore.
Va avea o nuanță crem-bej și un gust de lapte.
Este foarte bun și pentru afecțiunile cutanate fiind preparat sub formă de ceai, de pildă. Poate lupta cu acneea, previne constipația, este cicatrizant și are proprietăți tonice.