Deși obezitatea este adesea asociată cu ”dependența” de mâncare, oamenii de știință sunt de părere că de vină este de fapt incapacitatea de a te simți sătul după masă.
Un studiu recent realizat în Anglia a scos la iveală că migdalele pot ajuta la menținerea senzației de sațietate mult timp.
Cercetătorii de la Universitatea Leeds au dezvoltat o metodă matematică de măsurare a senzației de sațietate, după masă. Folosind ecuația, oamenii de știință le-au cerut participanților la studiu să mănânce migdale crude la micul dejun, timp de 4 zile consecutive.
Voluntarii au făcut apoi o serie de teste care au arătat rata metabolică și poftele alimentare pe care le-au avut în timpul săptămânii.
Cercetătorii au identificat câțiva particianți care nu reușeau sa-și țină sub control pofta de mâncare, însă datorită migdalelor, apetitul le-a fost diminuat. Aceste persoane sunt mai predispuse să mănânce pe fond emoțional. Însă, folosind alimentele care suprimă pofta de mâncare cum ar fi migdalele, ar putea fi o metodă naturală și eificentă de slăbit.