Din cuprinsul articolului
Arafat insistă: DSU trebuie să coordoneze și Ambulanța. Raed Arafat a ținut o nouă pledoarie pentru ca DSU să coordoneze și acest serviciu.
Șeful DSU, Raed Arafat spune că „Doar împreună, acționând integrat putem răspunde rapid când comunitățile sunt în pericol”.
Secretarul de stat Raed Arafat a transmis un mesaj, joi, de Ziua Națională a Ambulanței, susținând din nou ca Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) să continue să coordoneze și serviciul de Ambulanță.
De la începutul acestui an, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, și șeful DSU, Raed Arafat, duc o dispută publică în legătură cu coordonarea serviciului de Ambulanță.
Dacă Rafila vrea ca Ministerul Sănătății să coordoneze Ambulanța, Arafat susține ca de acest serviciu să se ocupe în continuare DSU.
„Experiențele din ultimii ani caracterizate prin situații de urgență complexe și diverse, ca de exemplu, accidente cu victime multiple, incidența fenomenelor meteo extreme, pandemie etc.,
dar și intervenția la cazurile zilnice ne-au demonstrat tuturor, că doar împreună, acționând integrat putem răspunde rapid când comunitățile sunt în pericol”, afirmă Raed Arafat.
Șeful DSU susține că „un exemplu prin care s-a putut observa legătura strânsă, interdependentă și interconectată, care există între componentele sistemului integrat de urgență s-a evidențiat mai ales în plină criză sanitară, generată de pandemia de COVID-19, când,
atât echipajele SMURD care au responsabilitate pe linia medicinei de urgență cât și Inspectoratele pentru Situații de Urgență prin pompieri au oferit sprijin permanent SAJ/SABIF, în momente când solicitările de testare a cetățenilor la domiciliu depășiseră puterea de acoperire
a Serviciilor de Ambulanță, pe raza București-Ilfov și nu numai, alocând resurse tehnice și umane fără de care nu puteam trece peste momentele limită din acea perioadă”, notează g4media.ro.
Prezent la Iași, la evenimentul pentru celebrarea a 116 ani de existenţă a Serviciului de Ambulanţă, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila spune că, în ultimul an de pandemie, serviciile paramedicale din ţară au avut aproximativ 4 milioane de intervenţii.
Este extraordinar, un corp profesional de circa 12.000 de oameni cu 2.700 de mijloace tehnice.
Performanţa este extraordinară şi sunt convins că mult mai multe victime ar fi fost în România dacă nu ar fi fost un corp medical profesionist lângă oameni care se află în nevoie”, a spus, în discursul său, ministrul.
Alexandru Rafila a mulțumit celor de la Ambulanţă, cât şi, „pentru ca să nu existe loc de interpretări”, celor de la SMURD.
„Am ascultat imnul ambulanţei şi mi-a plăcut foarte mult un vers de acolo care spunea că dumneavoastră, noi, profesioniştii din sănătate, suntem unealta lui Dumnezeu ca să salvăm vieţi omeneşti.
Aşa este. Şi cred că la un astfel de moment festiv în ambulanţă sunt puţine şi am ţinut să particip la acest eveniment pentru că este extrem de important şi semnificativ să vă comunic
interesul, solidaritatea, responsabilitatea Ministerului Sănătăţii pentru dezvoltarea serviciilor medicale de urgenţă, pentru integrarea serviciilor medicale de urgenţă cu toate componentele sistemului de sănătate”, a mai spus ministrul.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…