Din cuprinsul articolului
Cafeaua este o băutură atât de populară încât nivelurile sale de consum sunt pe locul doi după apă în unele țări.
Pe lângă faptul că vă ajută să vă simțiți mai puțin obosit și mai alert, cofeina din cafea vă poate îmbunătăți starea de spirit, funcționarea creierului și performanța la exerciții fizice. De asemenea, poate stimula pierderea în greutate și poate proteja împotriva bolilor precum diabetul de tip 2, Alzheimer și bolile de inimă.
Mulți oameni se bucură să bea cafea dimineața. Cu toate acestea, unii oameni susțin că a-o consuma pe stomacul gol vă poate dăuna sănătății.
Acest articol discută dacă ar trebui să bei cafea pe stomacul gol.
Cercetările arată că amărăciunea cafelei poate stimula producția de acid din stomac
Ca atare, mulți oameni cred că cafeaua îți irită stomacul, agravează simptomele tulburărilor intestinale, cum ar fi sindromul intestinului iritabil (IBS) și provoacă arsuri la stomac, ulcere, greață, reflux acid și indigestie.
Unii sugerează că băutul de cafea pe stomacul gol este deosebit de dăunătoare, deoarece nu există alte alimente prezente care să împiedice acidul să vă afecteze mucoasa stomacului.
Cu toate acestea, cercetările nu reușesc să găsească o legătură puternică între cafea și probleme digestive – indiferent dacă o bei pe stomacul gol.
În timp ce o mică parte dintre oameni sunt extrem de sensibili la cafea și suferă în mod regulat de arsuri la stomac, vărsături sau indigestie, frecvența și severitatea acestor simptome rămân constante, indiferent dacă o beau pe stomacul gol sau cu alimente.
Totuși, este important să acordați atenție modului în care corpul dumneavoastră răspunde. Dacă întâmpinați probleme digestive după ce ați băut cafea pe stomacul gol, dar nu atunci când o beți în timpul mesei, luați în considerare ajustarea aportului în consecință.
Un alt argument comun este că consumul de cafea pe stomacul gol poate crește nivelul cortizolului, hormonul stresului.
Cortizolul este produs de glandele suprarenale și ajută la reglarea metabolismului, a tensiunii arteriale și a nivelului de zahăr din sânge. Cu toate acestea, nivelurile excesive cronice pot declanșa probleme de sănătate, inclusiv pierderea osoasă, hipertensiune arterială, diabet de tip 2 și boli de inimă.
Un medic din Singapore trage un semnal de alarmă cu privire la consumul de cartofi…
La 78 de ani, Angela Similea trece printr-o perioadă dificilă. După moartea celui de-al patrulea…
Potrivit unei serii de dezvăluiri surprinzătoare Dana Budeanu, cunoscută pentru opiniile sale controversate, ar fi…
Zacusca ta se poate menține proaspătă mai mult timp! Află cum să previi formarea mucegaiului…
Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…
La cinci ani de la decesul unui pacient internat în secția de terapie intensivă, Spitalul…